Skocz do zawartości

dzisiejsza pogoda -nasze relacje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wreszcie fajna zima u mnie sniegu w sam raz ( na teraz) mrozik co by nie zamarznąć na piętrze w sypialni tylko -3 ( oczywiście za oknem :hehe: ) a jak u was ??? Pogodynka zapowiadała spore opady sniegu a tu nic .

Opublikowano

Białystok lekko biały (z 5cm śniegu i ciągle lekko pruszy) i lekko mroźny (noc -12, teraz -4).

;) Zaiste na ten czas onegdaj globalne ocieplenie obrasta w mocy ciemną stronę ;)

Opublikowano

W nocy wracałem z Krakowa do Warszawy temperatura od -17 do -9 w Warszawie ,ale jaki mgły po drodze masakra

Opublikowano

u mnie miało być do 20 cm śniegu i opady przez 24 h - siedzieliśmy w pubie do 3 w nocy i czekaliśmy

niestety nic nie napadało

z rana 1 cm - teraz słońce i topnieje wszystko

nie tego się spodziewałem

Opublikowano

W Poznaniu kiepsko jakoś z zimą :niewiem: jakieś drobne pare stopni na minusie i kilka mm śniegu ... może się jeszcze ta zima w Wlkp rozkula :hmm: licze na to i czekam na prawdziwą zime :mikolaj:

Opublikowano

W Poznaniu kiepsko jakoś z zimą :niewiem: jakieś drobne pare stopni na minusie i kilka mm śniegu ... może się jeszcze ta zima w Wlkp rozkula :hmm: licze na to i czekam na prawdziwą zime :mikolaj:

Kitku ciekawe u mnie jest zima i pada śnieżek i na sankach można na " Teatralce " pojeździć http://oognet.pl/content/details/542

Opublikowano

z zapowiadanych intensywnych opadow sniegu na opolszczyznie - wyszlo wielkie nic... raptem spadlo pare platkow

z zapowiadanego mrozu tez nic... teraz jest na plusie i robi sie chlapa...

Opublikowano

Na Jurze dzisiaj w nocy -4, a w dzień -1. W ubiegłym tygodniu trochę popadało i jest kilkanaście cm puchu śnieżnego. Można już jeździć na biegówkach. W ubiegły piątek korzystając z tego śniegu, wraz z żoną Elżbietą po raz pierwszy w tym sezonie, wybraliśmy się na narty . Trasa Przewodziszowice - Czatachowa (Pustelnia Ducha Świętego) i powrót po własnym śladzie do Przewodziszowic -razem 5,0 km.Słoneczna pogoda, piękne krajobrazy, wielka cisza i ruch na świeżym i mroźnym powietrzu, to najlepsza mieszanka dla zdrowia, jaką mogę wszystkim polecić.Śniegu nie jest jeszcze zbyt dużo i zdarzają się przetarcia ( na jednym z nich zaliczyłem "glebę"), ale jeździć na nartach już można. Nie jestem zawodowcem i raczej na nartach człapię niż biegam, niemniej jednak zachęcam do tej formy rekreacji. Szczególnie na Jurze, gdzie w dziewiczym śniegu przeciera się własny ślad i gdzie zbędne są skipasy oraz oczekiwanie pod wyciągami. Dla zachęty kilka zdjęć z naszej wycieczki. Zdjęć jest niewiele, ponieważ robienie ich w rękawicach i z kijkami nie należy do najłatwiejszych. https://picasaweb.go...feat=directlink biggrin.gifbiggrin.gif

Opublikowano

Kitku ciekawe u mnie jest zima i pada śnieżek i na sankach można na " Teatralce " pojeździć http://oognet.pl/content/details/542

no u Nas też jest ale nie taka jak byśmy chcieli :-] ... mogło by z pół metra śniegu napadać i przy odpowiednim mroziku trzymać do końca lutego :mikolaj:

Opublikowano

i znowu śniegu przybyło teraz już się do butów sypie ( i to odśnieżanie ) temperatura - 2 coraz wiecej widać luk na drodze czy aby zaczęli odstawiać autka na zimowisko :niewiem:

Opublikowano

A u nas w Gorzowie pada śnieżek, trochę wieje, więc robią się małe zaspy. Jest biało i zapachniało Świętami....Pozdarawiam.:skromny: