Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich:)czy ktoś z Was orientuje się czy w pralni chemicznej piorą te gąbki do siedzenia?oczywiście bez pokrowców-te mogę wyprać w domu,ale gąbki nie zmieszczą mi się do pralki. No i czytam,że ktoś korzystał-też sobie pomyślałam,że mają tam takie duuuże pralki więc może przyjmują takie rzeczy do prania- w końcu to zwykła gąbka.Ale jeżeli tak to wie ktoś ile to może kosztować?No chyba,że wiecie gdzie i za ile można zamówić takie nowe-też sam wkład z gąbki?pozdrawiam Ewa

Opublikowano

witam wszystkich:)czy ktoś z Was orientuje się czy w pralni chemicznej piorą te gąbki do siedzenia?oczywiście bez pokrowców-te mogę wyprać w domu,ale gąbki nie zmieszczą mi się do pralki. No i czytam,że ktoś korzystał-też sobie pomyślałam,że mają tam takie duuuże pralki więc może przyjmują takie rzeczy do prania- w końcu to zwykła gąbka.Ale jeżeli tak to wie ktoś ile to może kosztować?No chyba,że wiecie gdzie i za ile można zamówić takie nowe-też sam wkład z gąbki?pozdrawiam Ewa

Ja prałem w pralni gąbki (jedna w Lublinie) cena za wszystkie ok 70 zł a gdy pytałem u tapicera o nowe gąbki to jakoś dużo miało to kosztować.

Opublikowano

Jak masz hurtownie tapicerska w swoim mieście to tam mozesz sobie kupic gabke i własnoręcznie dociac a potem włożyć w uprane pokrowce . Nie musisz wymieniać wszystkich za 1 razem , na początku np. siedziska a za rok oparcia .

Opublikowano (edytowane)

W każdym z większych marketów są pralnie, np. w Tesco. Myślę że w Toruniu też są markety, więc jeśli tam zapytasz, to będziesz miała najwiarygodniejszą informację. Jeśli piorą kołdry, poduszki, to może i gąbki też.

Edytowane przez mirekg9 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Ja prałem w pralni gąbki (jedna w Lublinie) cena za wszystkie ok 70 zł a gdy pytałem u tapicera o nowe gąbki to jakoś dużo miało to kosztować.

a ile było tych gąbek?:)

Opublikowano

Tam gdzie piorą tapicerki samochodowe (myjnie ręczne) zrobią to o wiele taniej.

Myślę że tapicerki piorą odkurzaczem piorącym a pralni pralkach z irowaniem i suszeniem pewnie stąd różnica cenie.

Opublikowano

dzięki bardzo:)jutro się dokładnie dowiem i napiszę-może komuś też się przyda taka informacja;pozdrawiam dobranoc

Opublikowano

Wczoraj się dowiadywałem w jednym z marketów, czy robią taką usługę. Odpowiedź była że tak, wybór zależy od Ciebie czy chcesz pranie wodne lub chemiczne.

Ceny nie ustaliłem, gdyż takiej usługi nie ma w cenniku, a kierowniczka jest na urlopie i ona decyduje co do ceny.

Opublikowano

Wczoraj się dowiadywałem w jednym z marketów, czy robią taką usługę. Odpowiedź była że tak, wybór zależy od Ciebie czy chcesz pranie wodne lub chemiczne.

Ceny nie ustaliłem, gdyż takiej usługi nie ma w cenniku, a kierowniczka jest na urlopie i ona decyduje co do ceny.

o dziękuję u mnie w Toruniu w jednej pralni pani powiedziała,że absolutnie nie i właśnie miałam pojeździć po marketach-może będę miała więcej szczęścia:)

Opublikowano

Materacy i gąbek nie pierze się. Nie jestes wstanie ich wysuszyć. Bardzo szybko wychodujesz szobie grzyby i plesń. Daj do profesjonalnego czyszczenie nie myl z praniem lub wymiwń na nowe. Będzie zdrowiej

• 2 tygodnie później...