Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam forumowiczów.z prośba o rozszyfrowanie tego urzadzenia.

W zasadzie jest ono bezobslugowe ale mam nastepujące dwie kwestie:

1,kontrolka "mains polarity" co to właściwie jest bo raz się świeci a po przełożeniu wtyczki o 180 stopni w gniazdku zasilania 230v gasnie.....pytanie jest czy ma się świecić czy nie ? dodam że instalacja 230V przyczepy działa poprawie niezaleznie od wskazań tej kontrolki.

2. przełacznik 12V - do czego to służy ?

Pozdro i liczę na pomoc bardziej doświadczonych uzytkowników.

post-10525-0-94700100-1346232689_thumb.jpg

Edytowane przez lunar (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

Witam,

Zdecydowanie ma się nie świecić ..;)

Niektóre urządzenia wymagają aby "Faza" była podawana na odpowiedni bolec tj ."L" czyli linia , jest to szczególnie ważne przy różnego rodzaju filtrach wejściowych, oraz zasilaczach.

Zrób jeszcze zdjęcie tej czerwonej tabliczki z napisami w taki sposób aby był tekst opisu urządzenia -> tam masz wszystko o nim napisane.

Pozdro.

Edytowane przez Przemo.D (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź :)

niestety, z czerwonej tabliczki niewiele wynika w sprawie kontrolki i przełacznika 12V... :oslabiony:, ale zgodnie z sugestia dodaje fotę.

Pozdro.

post-10525-0-45474900-1346346637_thumb.jpg

Opublikowano

przełącznik 12V włącza prostownik czyli ładowanie akumulatora. To typowy Energo blok z angielki , na dole masz bezpieczniki od poszczególnych obwodów 12v w budzie po lewej bezpieczniki i/lub różnicówka od 220V. Często też jest bezpiecznik pomiędzy blokiem a akumulatorem ...... gdzieś na kablu ;-)

• 10 lat później...
Opublikowano

Odgrzeje kotleta bo kupiłem Angielkę z takim energoblokiem i moje pytanie jest takie czy pompka od wody i od kasety w toalecie są pod to podłączone czy jest od nich jakiś bezpiecznik bo mam problem pompki przestały działać a napięcie dochodzące do nich jest mniejsze niż 12v