Skocz do zawartości

czy ktoś poleci komis z Ostrowa Wlkp.?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie!właśnie postanowiliśmy kupić z mężem pierwszą przyczepę:-) chodzimy, jeździmy, szukamy. Non stop czytam Wasze porady więc już wiemy na co szczególnie zwracać uwagę. Byliśmy z WIlamowie i faktycznie porażka,ale dopiero dziś przeczytałam o Waszych doświadczeniach. Teraz zastanawiamy się nad wycieczką do Ostrowa do komisu p.Bilana. Liczę na Wasze podpowiedzi. Jeżeli mogę prosić o pomoc to rzućcie okiem na link-oglądaliśmy ją na żywo i przyczepa jest godna uwagi,ale co specjaliści to specjaliści więc będę wdzięczna za każde słowo:-) pozdrawiam Ewa

http://moto.allegro.pl/burstner-2-sypialnie-super-stan-1991-rok-i2556225551.html

Opublikowano (edytowane)

Witaj na forum Ewo , imienniczko mojej ukochanej :bukiet:

O Ostrowskim komisie duuużo wyczytasz z zasobów, cierpliwości i chęci tylko trzeba.

Natomiast linkowana p-pa nie wygląda źle, ale odnoszę wrażenie że była kupiona na czas budowy domu.

Nikt specjalnie jej nie picował, posiada naturalne zacieki zewnętrzne, są też spore szanse za znalezienie więcej usterek , takich wynikających z intensywniejszej eksploatacji . Myślę że warto ją obejrzeć, cena też nie zła.

.

Skąd jesteście, z Krakowa trochę daleko. Sugeruję uzupełnić profil, tak z grubsza chociaż.

Edytowane przez WojtEwa (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

W środku jest właśnie ok. Nie czuć smrodu i jest zadbana. Naprawdę bo gdyby tak nie było to nawet byśmy o niej nie myśleli. Raczej nie sądzę, że była kupiona na czas budowy bo wygląda w środku na niezbyt używaną. Jesteśmy z Torunia więc byłoby ok. A brak toalety to dla nas nie problem. Gdzie dokładnie mam szukać info o tym Ostrowie?:-)

Opublikowano

Przyczepka, która zalinkowałaś w pierwszym poście stoi chyba w Bydgoszczy a nie w Ostrowie :niewiem:

tak wiem bo nad nią się zastanawiamy poważnie,ale. No właśnie zobaczyliśmy dwie w Ostrowie...i chcemy pojechać,ale to 200km więc dlatego pytam czy w ogóle warto?

Opublikowano

Jeśli chodzi o Burstnera z pierwszego linku:

- tylne światła są wymienione, w oryginale były inne. Moim prywatnym zdaniem ktoś zmienił te światła, ponieważ w oryginale nie było światła cofania i przeciwmgielnego (które jest konieczne).

- nikt nie wymieniał by lamp, po to żeby przyczepa stała na budowie

- na zdjęciu tyłu wygląda jak by listwa aluminiowa po lewej stronie odstawała u dołu - jest jakoś krzywo zamontowana

- pamiętaj ze przyczepa jest bez łazienki i o ile Tobie to może nie przeszkadzać, o tyle przy sprzedaży potencjalni klienci będą z tego powodu wybrzydzać

Opublikowano

Witam, ja swoją przyczepę - KIP , kupiłem właśnie w Ostrowie Wlkp.

Byłem u nich oglądać 2 przyczepki, o które wypytałem mailowo - ich opis generalnie zgadzał się z tym co podawał sprzedawca, jednak żadnej z nich nie kupiłem bo jedna nie podobała się żonie, a druga była dosyć wyeksploatowana - nie tyle w złym stanie technicznym co estetycznym (meble). Sprzedawca wywarł na mnie dobre wrażenie, dlatego ciągle śledziłem ich stronę. I wtedy pojawił się KIP - szybki telefon, dopytałem się o szczegóły i kupiłem w ciemno, bez oglądania. Kilka dni później przyczepa przyjechała ich transportem pod mój dom. Wszystko się zgadzało. Oczywiście z racji wieku (1989 rok) były pewne drobiazgi do zrobienia , takie jak wymiana opon ( bieżnik super ale stare i spękane ) i poprawa uszczelnień w newralgicznych punktach, ale tak poza tym wszystkie urządzenia działały i dodatkowo w przyczepie były 2 przedsionki - 1 prawie nowy. Na plus zasługuje fakt iż nie wybebeszają przyczep z wyposażenia tak jak co niektórzy sprzedawcy.

Podsumowując polecam tą firmę osobą takim jak ja, które nie patrzą na rocznik , tyko na stan. Oni sprowadzają przyczepy raczej starsze od prywatnych właścicieli (tak mi się wydaje). Dla mnie ważne też było, że przyczepy rejestrują na siebie i nie ma biegania z papierami , opłatami itp. tylko od razu można jechać.

Opublikowano

W Brzozówce było parę przyczep na sprzedaż. Jaromierz koło Człuchowa sobie podaruj chyba że chcecie pooglądać różnice w zabudowie wnętrz. Brat jeździł i szukał aż w końcu kupił w Ostrowie. Duży plus za nie ogołacanie przyczep z wyposażenia, nie nastawiaj się na duże upusty w cenie.

Opublikowano

Byłem ostatnio w Jaromierzu k/Człuchowa.... to jakaś porażka, szukam taniej przyczepy, ale to zobaczyłem u nich na placu woła o pomstę do nieba!oslabiony.gif Wyglaąda to tak, jakby zaraz mieli zamknąć interes. Nawet nikt do nas nie wyszedł, nie zapytał, ani pocałuj.... Odradzam!!!

Opublikowano

Byłem ostatnio w Jaromierzu k/Człuchowa.... to jakaś porażka, szukam taniej przyczepy, ale to zobaczyłem u nich na placu woła o pomstę do nieba!oslabiony.gif Wyglaąda to tak, jakby zaraz mieli zamknąć interes. Nawet nikt do nas nie wyszedł, nie zapytał, ani pocałuj.... Odradzam!!!

Odnośnie Twojego podpisu, gadałeś z Kit'em? Knausa swojego sprzedaje...

Opublikowano

Odnośnie Twojego podpisu, gadałeś z Kit'em? Knausa swojego sprzedaje...

Warto, warto... Budka warta polecenia. Sam się na nią czaiłem. Niestety kitek wtedy nie chciał sprzedać :(