Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co polecacie do obejrzenia na Mazurach i Litwie, pogoda jest wybitnie do zwiedzania.

Ciekawy, Jacek.

Opublikowano

Rzeczywiscie, super relacja, chyba zmierze ich tropem.

Pzdrawiam, moze jeszcze ktos jest chetny, zaciekawiony, Jacek.

Opublikowano

Na Mazurach wiele do zwiedzania nie ma :-) choć to chyba jeden z najpiękniejszych terenow w PL. A na LV - fajnych parę miejsc, ale uwaga - mało campingów. Byłem - jak chcesz to pytaj co gdzie i jak.

Opublikowano

Bylem juz w Stanczykach, Goldapi-wyciag, Mamerkach, sluzie w Lesniewie, Pozezdrzu, Sztynorcie,

Gizycku-Boyen,safari.

Jest ciekawie.

Jacek.

Opublikowano
Bylem juz w Stanczykach, Goldapi-wyciag, Mamerkach, sluzie w Lesniewie, Pozezdrzu, Sztynorcie,

Gizycku-Boyen,safari.

Jest ciekawie.

Jacek.

Znam te miejsca z wody, aż mi sie miło zrobiło i zatęskniło - :hop1:

Opublikowano

Jacek - nie wiem co widziałeś w Mamerkach, ale tam koniecznie trzeba zostawić auto na parę godzin i zrobić dwie rzeczy:

1. iść do pobliskoch lasów i zobaczyć poniemieckie bunbkry, jest ich pełno;

2. iść kilka km kanałem mazurskim (dokładnie zaczynającycym/kończącym sie na Mamerkach) i zobaczysz ogromne śluzy z czasów II wojny św3iatowej, jedna stoi na środku łąki.

Poza tym całkiem niedaleko w Gierłoży jest główna kwatera Hitlera z czasów II wojny - godne polecenia.

Adi

Opublikowano

Bylem bylem, od zwiedzania bunkrow to az nas nogi rozbolaly bo teren ogromny.

Sluze w Lesniewie tez obejrzelismy, a nawet wiecej, bo jest tam urzadzone przez bardzo sympatycznych fachowcow od wspinaczki napowietrzne miasteczko atrakcji, mozna na linie zjechac, po moscie linowym przejsc, na linach skoczyc, postrzelac z luku sportowego itd.

Wszystko zabezpieczone profesjonalnie.

Dokonalem wlasnonoznego przejscia po linowym moscie ale na skok mi zona nie pozwolila, nic

pojedziemy tam jeszcze raz sami z synem.

Testament spisalem.

Jeszcze caly, Jacek.

• 7 lat później...
Opublikowano

Na Sulwakszczyźnie warto odwiedzić Wigry i spędzić kilka dni nad tym pięknym i malowniczym jeziorem. Stańczyki też są spoko, ogólnie cały suwalski park krajobrazowy jest warty zobaczenia, dziewicza natura, pagórki etc. Na Litwie trzeba koniecznie pojechać do Wilna. Słyszałam też o fajnym zudrowiskowym aquaparku w Druzgiennikach. Wielu znajomych tam jeździ i polecają

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

@Jacek I
Co polecacie do obejrzenia na Mazurach i Litwie (post #1)
...
Rzeczywiscie, super relacja, chyba zmierze ich tropem.  (post #3)
...
@WyznaczTrase
Na Litwie trzeba koniecznie pojechać do Wilna.

Słyszałam też o fajnym zudrowiskowym aquaparku w Druzgiennikach

Nasza Litwa & Mazury  <  zapraszamy

Pozdrawiamy,
Ir & Ed

Edytowane przez ired (wyświetl historię edycji)
  • 3 lata później...