Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ostatni weekend przeżyliśmy tragedię na drodze. Pękła oś w naszym dopiero co kupionym Knausiku.

Miejscowy spawacz pospawał nam, ale po dojechaniu do domu okazało się, że oś jest do wymiany.

I tu problem. Oś wg fachowców jest nie do zdobycia za normalne pieniądze. Szacują koszt samej na 3 tys/ zł netto jeśli uda się ją kupić.

Może jest ktoś, kto wie gdzie szukać tego cuda?

Podam to co spisałam z tabliczki znamionowej.

DELTA S I 850-5

895283 400 34

900 kg ALKO

Urlop za 2 tygodnie.

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Akurat jest fabryka knott'a 15 km od mojego miasta. Mogę jutro podjechać i zapytać ale potrzebny chyba będzie jakiś nr fabryczny Waszej żeby można było dobrać.

Nie wiem, czy to co podajesz wystarczy. Ale można spróbować.

Edytowane przez DOMINO7 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

W ostatni weekend przeżyliśmy tragedię na drodze. Pękła oś w naszym dopiero co kupionym Knausiku.

Miejscowy spawacz pospawał nam, ale po dojechaniu do domu okazało się, że oś jest do wymiany.

I tu problem. Oś wg fachowców jest nie do zdobycia za normalne pieniądze. Szacują koszt samej na 3 tys/ zł netto jeśli uda się ją kupić.

Może jest ktoś, kto wie gdzie szukać tego cuda?

Podam to co spisałam z tabliczki znamionowej.

DELTA S I 850-5

895283 400 34

900 kg ALKO

Urlop za 2 tygodnie.

Uderzaj do Ariela http://forum.karawaning.pl/user/3596-przyczepy-wiola/ w profilu podał telefon do siebie.

jest baardzo kompetentny w temacie osi.

Być może uda Wam się zamienić deltę na oś prostą - pewnie tańszą. Ale pytaj Ariela.

Opublikowano

Nie musi być 900Kg, może być więcej, tylko istotny będzie rozstaw i mocowanie.

Opublikowano

Nie chciałem byc złym prorokiem, ale widzę że problemy dopiero się zaczynają. Dobrze, że wtedy nie pojechaliście na kołach do spawania bo mogło byc jeszcze gorzej. Z pewnością cos znajdziecie. Na waszym miejscu mimo kosztów szedłbym w nówkę.

Powodzenia