Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ja w dniu swoich urodzin zrobiłem sobie prezent (w myśl powiedzenia: "Umiesz liczyć licz, na siebie") i nabyłem Knaus Sudwind 550QK (tutaj opis i fotki tego modelu). Rodzina cztero-osobowa, a dzieciaki już w takim wieku, że dotychczasowe rozwiązanie "oferowane" przez Knaus Eurostar 500 TF nie zadowalało nas. Musieliśmy się przesiąść na coś wyposażonego w łóżka piętrowe. Poniżej dwie fotki bo nie było czasu i okazji na dłuższą sesję ale pewnie wkrótce dorzucę co nieco.

Dłuższy opis wyposażenia tu: http://www.piwniczka.pl/nowa-przyczepa-campingowa-knaus-550-qk/

img_0834.jpg

img_0835.jpg

Opublikowano

Witamy kolejnego KNAUSIAKA :hej::hej::hej:

Piękna przyczepka. :ok::ok::ok:

Pozdrawiam.

Tylko opis nie po naszemu chyba że ja coś poknociłem. :puk:

eee, a o co chodzi, że "Tylko opis nie po naszemu ..."? Proszę o wskazówki to się poprawię.

Opublikowano

Chyba chodzi o opis (po włosku) przyczepy w linku który dałeś w swoim poście.

Opublikowano

jaaasne, dałem link jako "zastępnik" bo nie mam jeszcze zdjęć wnętrza naszej, a jest analogiczna i nawet kolorystycznie taka sama (obicia kanap itp).

Przyczepę trzymam u rodziny 30km od miejsca zamieszkania pod wiatą coby warunki atmosferyczne jej nie szkodziły. Wiata była projektowana i wybudowana na staruszka Tabberta jeszcze dobre 20 lat temu, potem pod wiatą zamieszkała z 10 lat Hobby 495 z 89r., trzy lata temu zamieniona na Knausa Eurostar 500 TF i ... okazało się, że wiatę trzeba przekonstruować bo na wysokość się Knausik nie mieści. Po zamianie na obecny model wysokość jest właściwa lecz zaczął się problem z szerokością - nowa jest o ok 20cm szersza co powoduje, że mieści się pod wiatą z luzem po 5cm na stronę, a to skutecznie uniemożliwia otwarcie drzwi oslabiony.gif. Ot cały powód chwilowej niemożności wykonania dokumentacji fotograficznej wnętrza niewiem.gif.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam po przerwie,

Ponieważ 30.06.br wysyłamy dzieciaki wraz z dziadkami na 2 tygodnie na camping do Borek to przyczepkę przyciągnąłem do domu celem przygotowania do wyprawy. Zresztą 3 dni po powrocie z Borek czyli 18.07.br jedziemy do Chorwacji (Medulin) przez Budapeszt (tam 2-3 dni zwiedzania) i planujemy powrót na 12.08.br. Jest zatem okazja do zrobienia kilku fotek i poszerzenia "relacji" fotograficznej. Zatem nowe fotki poniżej, a pełen opis na mojej piwniczce.

img_0989.jpg

img_0990.jpg

img_0991.jpg

img_0992.jpg

img_0969.jpg

img_0970.jpg

img_0973.jpg

img_0975.jpg

img_0976.jpg

img_0978.jpg

img_0980.jpg

img_0981.jpg