Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sobotę pojechałem do Rzeszowa po przyczepę Knaus.http://otomoto.pl/knaus-sudwind-T3047500.html W rozmowie telefonicznej ze sprzedającym ustaliłem, iż w przyczepie jest zamknięte i zaklejone na stałe okno dachowe w łazience oraz że posiada kilka drobnych małych zagnieceń na bokach. Na miejscu dodatkowo zauważyłem:

- zacieki na suficie łazienki i środku przyczepy

- zacieki na podłodze przy łazience i łóżku

- giętka podłoga

- pęknięte poszycie przyczepy przy zewnętrznym oświetleniu nad drzwiami

- nadkola trzymające się nie wiem czego

- przedni uchwyt manewrowy uszczelniany i przykręcony od wewnątrz z dodatkiem deseczki.

- lewy dół przedniej bakisty zgniły i mokry

- opony 2004 rok

- bardzo długo wracający po wciśnięciu zaczep

Sprzedający twierdził, iż nie zauważył ( zgniła bakista ) lub zapomniał mi wcześniej powiedzieć o odkrywanych usterkach. Jeżeli ktoś chce przyczepę do remontu, to tak ale nie za taką kwotę. Mnie już wystarczyło żeby podjąć decyzję. Nadal szukam takiej przyczepy do 1050 DMC, najchętniej Knaus, Fendt, Wilk z lat 90.

Koleżanki i Koledzy, informujcie na forum o takich "perełkach" jak ta w Rzeszowie. Moja wycieczka to 400 km po nic. Zaoszczędźmy sobie wydatków.

Ten post zawierał zdjęcia lub inne załączniki, które zostały utracone w wyniku awarii technicznej.

Opublikowano
:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: dla Jack'a!!!! Wiem coś na temat "igieł" i "perełek". Może właśnie zaoszczędziłeś komuś podróży na darmo i straconego dnia! Szkoda tylko że za nieuczciwość sprzedających musimy słono przepłacać.
Opublikowano

Co za drań!!!

Jeszcze życzy sobie 10 i pół tysiaka . Zgłoś Naruszenie do Allegro jako niezgodność z opisem i podeślij zdjęcia.

Opublikowano

Co za drań!!!

Jeszcze życzy sobie 10 i pół tysiaka . Zgłoś Naruszenie do Allegro jako niezgodność z opisem i podeślij zdjęcia.

jak dla mnie z allegro i tak nic nie wskóra - szkoda czasu i nerwów

allegro nie będzie w to wnikać bo się nie zna

a czas i nerwy stracone...

Opublikowano

allegro nic nie wskora

pociesze Cie tym ze ja pojechałem 600 km i tez sie naciąłem wiec wprowadziłem u siebie zasade kupowania tego typu rzeczy -"nie jade dalej niz 100 km "

Opublikowano

Jack, ale przecież te zdjęcia były zamieszczone w ofercie. Te wady były widoczne. Mogłeś zaoszczędzić te 400 km, zamieszczając tę ofertę tutaj... :niewiem:

Opublikowano

A co może Allegro zrobić.

Przecież każdy powie, że nowa to w salonie a on swojego zgniłka nie obmacywał przed daniem ogłoszenia.

A cena to taka jaką on chce i tyle.

Szkoda bo cały dzień i kupę kasy na dojazd stracony.