Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym ostrzec potencjalnych kupców przed dalszą wycieczką do Szczecina, no chyba że ktoś ma blisko to możne sobie wycieczkę zrobić.

Niektórzy wiedzą że jestem na etapie szukania przyczepki i byłem na nim już w tamtym roku przed wakacjami. Bardzo chcieliśmy z rodziną pojechać na wakacje swoja cepką więc na przełomie maja i czerwca jeździliśmy trochę po Polsce w poszukiwaniu tej jedynej. Natknąłem się między innymi na ogłoszenie ze Szczecina z Knausem. Ze śląska to był kawał drogi ale w trakcie jednego weekendu pojechaliśmy w Polskę centralną do paru komisów. Będąc mówię żonie a może zrobimy sobie wycieczkę na morze no i pojechaliśmy , oczywiście wcześniej dzwoniłem do Pana czy jest ogłoszenie aktualne ,wypytując o stan techniczny.

Pan przez telefon nie mógł się wprost nachwalić swojej budki twierdząc że wszystko jest OK I W NAJLEPRZYM PORZĄDKU I NA PEWNO BĘDZIEMY ZADOWOLENI

Więc pojechaliśmy z nadzieją że wrócimy z nasza wymarzoną budką......A na miejscu ZONK

Już w trakcie podjazdu na miejsce nasz wzrok przykuła lewa strona która wyglądała jakby kto specjalnie młotkiem po tej budzie uderzał( nie ma tej strony na zdjęciach bo nikt by tam chyba nie przyjechał oglądać )

Wchodzimy do środka a tam wokoło dachowego wywietrznika zaciek pytam a to co jest a Pan ze stoickim spokojem że żona zapomniała zamknąć okna w czasie deszczu no i zalało ......

ale nie mamy się czego obawiać bo nic ie cieknie !!!!!!

Otwieram drzwi z łazienki a tam taki zaciek na suficie że w trakcie tego deszczu to okna chyba wcale nie było zaciek z łazienki rozciągał się oczywiście do szafek co zostało ujawnione po ich otwarciu.

Myślałem że gościa uduszę na miejscu taki byłem ZŁY

Więcej mankamentów nie pamiętam bo były to już drobnostki i nie było ich dużo.

Potem i teraz z perspektywy czasu cieszę się że nie kupiłem tej budki jednak wtedy na miejscu żal mi było tej drogi i próbowałem negocjować cene która wtedy wynosiła 14900zł a gość mi mówi że może zejść z ceny tylko 200zł. Pomyślałem sobie że to kpina i odjechaliśmy do domu mówiąc co o tym myślę

Obecnie jak widzę w ogłoszeniu cena jest 13950zł i do negocjacji jednak nie wiem czy to jest warte 10000zł .

Tu jest link do ogłoszenia

http://otomoto.pl/kn...u-T2901687.html

Na zakończenie przepraszam że nie porobiłem zdjęć jako dowód ale byłem taki wkurzony że nie miałem głowy do ich robienia

Opublikowano (edytowane)

Jak to mówią... - Knaus to knaus.. a narzekają na angielskie przyczepy.

Jak widać można trafić na zgniłka.. :) Firma nie zawsze idzie z jakością i trwałością. :)

Ale warto uprzedzać za co jesteśmy wszyscy wdzięczni.

Znajomi też mi pokazywali aby ją ob lukać ale za daleko było na wyprawę..

Edytowane przez ufolz (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Trzeba było napisać posta na forum o oględziny przed wyjazdem i zapewne zostałaby ta budka obejrzana przez któregoś z nas - szczeciniaków.

Zaoszczędziłbyś na czasie i na kasie :-)

Pozdrawiam

Patryk

Opublikowano (edytowane)

Obejrzałem fotki. Są fachowo zrobione. Nic byśmy nie wypatrzyli ... :niewiem:

Kolega nie mówił o oględzinach fotek tylko jako że ma bliżej obejrzał by osobiście i zdał relacje.

Na czarną listę oszusta!!

Edytowane przez pasjonat (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Pasjonat - słusznie :-)

Ale swoją drogą - nie wiele widać na zdjęciach ;-) Zrobione umiejętnie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Widzę że chyba ktoś juz oglądał tę przyczepkę i przemówił gościowi do rozsądku bo jakiś czas temu obniżył cenę na bodajże jak pamiętam 14 tyś a dzisiaj patrzę a tu znowu nowa cena 12,999 zł

http://otomoto.pl/knaus-450tu-T2945718.html

Gość jak widzę ma chyba nóż na gardle bo jak dobrze pamiętam jak byłem ją oglądać w zeszłym roku to mówił że potrzebuje kasy na działkę czy budowę domku na tej działce.

Mam nadzieję że nikt nie da sie nabrać

Opublikowano

A co w niej nie bangla ?

Co???

Poczytaj pierwszy post to będziesz wiedział

Opublikowano

Co???

Poczytaj pierwszy post to będziesz wiedział

Bez zdjęć ja bym jej nie skreślał, jeżeli ktoś jest zainteresowany to niech poprosi o zdjęcia elementów które są podobno zalane i wtedy można ją odrzucić ostatecznie, a tak to te uszkodzenia są dla mnie tak samo prawdopodobne jak stan bardzo dobry o którym mówił właściciel.

Opublikowano

Ha-Ha-Ha - zdjęcia tej przyczepy są zamieszczone na forum. Te w linku nie wskazują na żadne uszkodzenia. Jednak rzeczywistość jest o wiele gorsza. Chociaż ja wiem, że ty masz zupełnie odmienne zdanie w temacie ocen przyczepek ... Zdjęcia - do odnalezienia na forum.

Opublikowano

Zdjęcia - do odnalezienia na forum.

Jeżeli to jest temat o niej to niech tutaj będą te zdjęcia i wszystko będzie jasne. A ja wpisałem w wyszukiwarkę Knaus 450tu, Knaus Szczecin i nic nie odnalazłem, a więc nie jest to szybko do odnalezienia, no chyba że ktoś chce się bawić to może odnaleźć, lub jak ktoś gdzieś czytał wątek o nim wcześniej to też nie będzie miał problemu znaleźć. Więc jeżeli temat dotyczy tego Knausa to niech tu się znajdą zdjęcia uszkodzeń i nikt nie będzie miał wątpliwości co do tego w jakim on jest stanie. Chyba to w miarę logiczne?

Opublikowano

. Więc jeżeli temat dotyczy tego Knausa to niech tu się znajdą zdjęcia uszkodzeń i nikt nie będzie miał wątpliwości co do tego w jakim on jest stanie. Chyba to w miarę logiczne?

Tak tak oczywiście że logiczne ale Ja w poście pisałem że nie robiłem żadnych zdjęć a mój opis jest jak najbardziej prawdziwy bo nie mam żadnego interesu w tym żeby zniechęcić potencjalnego kupca a tylko ostrzec przed ewentualną daleką jazdą a jeżeli ktoś będzie chciał znać więcej szczegółów to zapraszam na PW lub telefonicznie

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Rozśmieszył mnie do łez chwyt marketingowy " SZYBKO ROZKŁADANY PRZEDSIONEK" Miałem nawet

nadzieje, że jakaś firma wynalazła przedsionek rozkładany automatycznie, a tu kicha.