Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na jakim kanale rozmawiamy poza granicami polski bo na 19 już się nikt nie odzywa ??????????????????????

Opublikowano
ALE W CAŁEJ EUROPIE

Nie rozumiem Twojego pytania... niewiem.gif

Jeżdżąc poza granicami Polski używam kanału 28.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Niby w poza Polską rozmawiamy na 28 ale w zeszłym roku jadąc do Cro więcej Polaków było na 19 :niewiem:

Opublikowano

Niby w poza Polską rozmawiamy na 28 ale w zeszłym roku jadąc do Cro więcej Polaków było na 19 :niewiem:

Pewnie było to dożo" okazjonalnych" kierowców

Opublikowano

Jak już temat CB wyszedł to chciałbym zaznaczyć że w Austrii nie wolno używać CB bez papieru homologacyjnego i wykupionego pozwolenia. Z tego co wyczytałem na forum CB to zalecane jest nie tylko wyłączenie radia ale również demontaż anteny żeby nie kusić policmajstrów

Opublikowano

Temat Austrii przerabiany na forum wiele razy. Wszyscy straszą a policja na to nie zwraca uwagi w zdecydowanej większości przypadków.

Za to homologacje radia to mi w Polsce kiedyś sprawdzali.

Opublikowano

Jak już temat CB wyszedł to chciałbym zaznaczyć że w Austrii nie wolno używać CB bez papieru homologacyjnego i wykupionego pozwolenia. Z tego co wyczytałem na forum CB to zalecane jest nie tylko wyłączenie radia ale również demontaż anteny żeby nie kusić policmajstrów

heh - ja mam to "szczęście", że antena od CB jest zintegrowana z radiową i jej nie widać wcale :] - minusem jest zasięg - przy rozmowie z kimś kto ma taką samą antenę - nie przekracza 4km, natomiast ja słyszę na drodze innych z dobrym sprzętem - do 10km, a tzw. ogólny Częstochowa - zdarzyło mi się na ok 17km złapać - ale on ma pewnie masz na wieżowcu...

cb radio zamontowane za deską rozdzielczą, przełączniki wyprowadzone pod kolumną kierownicy, grucha schowana - a to wszystko nie na policjantów tylko na osiedlowych złodziei - miałem już włam do poprzedniego auta - więcej kosztowała szyba niż skradzione fanty.

homologacji na radio nie mam - to też przemawia za ukryciem :]