Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczelo sie tak:

http://forum.karawan...ic/10173-warto/Az wreszcie - kupilem :)

Pobudka o 7 rano, szybkie sniadanie dla siebie i psa i jedziemy. Po drodze zboczylem na stacje z LPG (30 km nadrabialem), ale okazalo sie, ze czynna od 9.30, wiec cala trasa na Pb :( Przed 11 bylem na miejscu. Okazalo sie, ze sprzedajacy to Litwin, ktory wraz z ojcem prowadzi firme przerabiajaca busy na kampery i remontujaca przyczepy. Na placu stalo kilka busow i podwozi oraz "moja" przyczepa.

Podobno sciana boczna w przedniej czesci byla wymieniana (lacznie ze szkieletem) oraz uszczelniane wszystkie laczenia na jakis fachow silikon. Ma to wystarczyc na 10 lat irlandzkiego klimatu ;) W srodku bylo sucho (od paru dni jest kiepska pogoda), ale delikatny zapach w srodku jest :( Wykladzina podlogowa polozona troche na odwal, ale pod spodem zdrowa sklejka. Panowie bez pospiechu pokazali mi wszystkie urzadzenia, zaplacilem, podczepilem i 300km za nami :)

Zdjecia:

https://picasaweb.go...czepaKempingowa

Juz widze, ze na nastepne wakacje bede zmieniac na wieksza

Opublikowano

O tym zawieszeniu też pomyślałem ja ją zobaczyłem, ale skoro WojtEwa mówi ze tak ma być, to pewnie tak ma być. Widzę że układ masz podobny jak u mnie, tylko inne wyro i inny układ łazienki.

A co do uszczelnienia, nie wiem jak ona wytrzyma 10 lat, ja wytrzymałem w Sligo aż tydzień i jednak wolę angielską pogodę ;).

No niestety - Sligo chyba ma nagorsza pogode w Irlandii ;( Ale za 4 miesiace do Polski :)

ps

Przenioslem dyskusje z http://forum.karawaning.pl/topic/10173-warto/page__st__60

Opublikowano

Gratulacje! Oby się dobrze sprawowała. A swoją drogą, rzeczywiście jest jakaś niziutka. Ciekawe, czy rozmiar kół jest oryginalny.

Opublikowano

gratuluję - aby się dobrze sprawowała !

Opublikowano

Dziekuje za gratulacje :) Przyczepka zdala pierwszy test - zona obejzala i mowi, ze ladna ;)

Stala sobie zamknieta przez dwa dni kiepskiej pogody a w srodku sucho i jakby bezzapachowo (zastanawiam sie czy jak ja kupowalem to czasem szefa nie czulem ;> )

Opony wygladaja na zgodne z zaleceniami producenta. Ona tak nisko siedzi na zawieszeniu. W Polsce pojade na serwis to sie wszystkiego dowiem.

Opublikowano

Jeszcze tylko przekładka drzwi czeka by po Polce można było jeździć ;)

;):D

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze tylko przekładka drzwi czeka by po Polce można było jeździć ;)

;):D

Michał nie podkręcaj bo już poznałem na forum kolegów co na prawdę chcieli przekładać drzwi.. :swiety: i kolega jest w stanie uwierzyć.. :pub: albo na zlocie zaczniemy mu przekładać.

PS. niziutko posadowionej przyczepki. Miałem Challengera 490/5 i też niziutko posadowiona ale za to pięknie się trzymała drogi ze względu na środek ciężkości nisko położony.

Gratuluje przyczepki i niech dobrze służy podczas miłych chwil - do zobaczenia na szlaku. ;) koniecznie naklejeczki abyś był rozpoznawalny.

Edytowane przez ufolz (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Gratulujemy zakupu - niech żyją swifty :). Pozdrawiamy po sąsiedzku i życzymy udanych wyjazdów.

p/s: budka nigdy nie jest za duża...

Ooo nie dosc, ze Slask to jeszcze Swift ;)

To jest nasz plan na wakacje: MAPA. Jesli macie jakies sugestie, gdzie sie zatrzymac, co zobaczyc, gdzie psa wybiegac (kocha aportowac z wody), gdzie 3miesieczne dziecko przewietrzyc - to chetnie poslucham :) Ile mamy czasu? Ogranicza nas tylko pogoda i samopoczucie (no, powiedzmy, ze max 3 tygodnie ;) ale jak bedzie brzydko to i 3 dni bedzie duzo :( ).

ps Gdzie kupic czesci do przekladki? ;)