Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialem sie dowiedziec czy antena HD 35 przyczepa HOBBY bedzie wspolpracowala telewizorem DVBT.:dzieki: DZieki

Opublikowano

Wielkie dzieki.

Dziękujesz, ale nadal nie jesteś usatysfakcjonowany odpowiedziami na swoje pytanie, prawda?

Myślę , że to dlatego , że wtrąciłeś w pytanie "przyczepa Hobby" .

Nie wiem co marka p-py ma do odbioru TV, ale jakby pominąć przyczepę to istotnie wystarczy dobra antena, niekoniecznie droga oraz TV z wbudowanym MPEG4. Inaczej możesz pomarzyć o DVB w PL.

Troszkę o tym popisaliśmy tutaj, weź tylko poprawkę na daty.

http://forum.karawaning.pl/topic/8511-odbior-televizji-za-pomoca-tunera-dvb-t/

Opublikowano

Przyczepka hobby jest fabrycznie wyposażana w antenki hd35 i prawdopodobne dlatego kolega się o nią pytał .

No właśnie tego nie wiedziałem czy to zbieżność nazw czy modeli :niewiem:

Teraz wiem. Thx.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Co prawda przeglądałem anglojęzyczną instrukcję ale nie umiem się doszukać czy ta antena posiada wzmacniacz, czy może trzeba taki wzmacniacz z zasilaczem, który się montuje do wtyczki?

Mam taką antenę zamontowaną i uważam że jest bardzo wygodna i nie ma potrzeby kupować innej tylko za nic w świecie nie chce mi ta antenka odbierać kanałów.

Podpinam inną antenę i działa, a ta nic. Zastanawiam się jeszcze nad wymianą kabla antenowego, ale zanim to zrobię chciałbym zasięgnąć porady osób, które używają w/w sprzęt.

Opublikowano (edytowane)

Co prawda przeglądałem anglojęzyczną instrukcję ale nie umiem się doszukać czy ta antena posiada wzmacniacz, czy może trzeba taki wzmacniacz z zasilaczem, który się montuje do wtyczki?

Mam taką antenę zamontowaną i uważam że jest bardzo wygodna i nie ma potrzeby kupować innej tylko za nic w świecie nie chce mi ta antenka odbierać kanałów.

Podpinam inną antenę i działa, a ta nic. Zastanawiam się jeszcze nad wymianą kabla antenowego, ale zanim to zrobię chciałbym zasięgnąć porady osób, które używają w/w sprzęt.

Z instrukcji wynika że nie współpracuje ze wzmacniaczem. Ponadto z ofert kupna tych anten niema wzmacniaczy w zestawie.

Sprawdź jednak kabel i poeksperymentuj z ustawieniem dipolu. Tych ramion (regulowany rozstaw )

Edytowane przez pasjonat (wyświetl historię edycji)