Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, jutro zamierzam wybrać się w daleką podróż pod Poznań (z Warszawy) i szczerze mówiąc jestem pełen obaw po ostatniej wyprawie pod Łódź do niby idealnego Lorda(temat już omawiany).

Poniżej wklejam link.

http://otomoto.pl/hobby-prestige-545-T2866156.html

Proszę o ocenę i ewentualnie podpowiedź na co zwrócić uwagę w tej marce i w tym typie przyczepy. Właściciel zapewnia, że przyczepa jest w 100% sprawna, użytkowana co roku, bez zacieków i wilgoci.

Temat jest pilny uzgodniłem dobrą cenę, dlatego proszę o możliwie szybkie podpowiedzi.

Opublikowano (edytowane)

Wewnatrz wygląda jak mój Burstner....Napewno środek dziwnie zakurzony. na zdj nr 4 dodatkowa kedra czyli nie wiadomo czy ma pełny przedsionek czy jakąś kombinację, reszta niby ok, ale może niechą bardziej obcykani przejrzą, na pewno musisz pooglądać podwozie i sprawdzić czy wszystko działai brak przedsionka ( przynajmniej nic nie jest napisane)

Edytowane przez RobiBona (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Panowie, jutro zamierzam wybrać się w daleką podróż pod Poznań (z Warszawy) i szczerze mówiąc jestem pełen obaw po ostatniej wyprawie pod Łódź do niby idealnego Lorda(temat już omawiany).

Poniżej wklejam link.

http://otomoto.pl/ho...5-T2866156.html

Proszę o ocenę i ewentualnie podpowiedź na co zwrócić uwagę w tej marce i w tym typie przyczepy. Właściciel zapewnia, że przyczepa jest w 100% sprawna, użytkowana co roku, bez zacieków i wilgoci.

Temat jest pilny uzgodniłem dobrą cenę, dlatego proszę o możliwie szybkie podpowiedzi.

Baart, sprawdż pocztę na PW

Opublikowano

Poniżej wklejam link.

http://otomoto.pl/ho...5-T2866156.html

Tak na szybko:

Rocznik modelowo mniej więcej się zgadza.

Tylko te falbanki nad oknami świadczą o tym że to model 1986.

Nie ma nic w opisie n/t przedsionka a przedsionek to podstawa.

Jest czy go nie ma ?

Na ścianie bocznej jest szyna na jakiś mały przedsionek.

O ile jest on na wyposażeniu to będzie to dziwnie wyglądać po rozłożeniu.

Tapicerka na siedzeniach z tył przyczepy jest zmieniona. Powinna wyglądać tak jak obicia pod siedzeniami.

Zastanawia mnie ta wykładzina podłogowa.

Powinna być typu a'la ''klepka'' jak w pozostałych modelach de lux lub prestiż z tych lat.

Zmieniono wykładzinę ?

Po co ?

W łazience dziwna okleina ściany za toaletą przenośną.

Najbardziej mnie zastanawia prawe przednie okno.

Jakieś takie jasne i dziwne.

Ono jest chyba dorobione z kawałka plexy.

Oryginalne do tego modelu kosztuje, oj kosztuuuuje.

Co sprawdzać?

To już było wielokrotnie opisywane ale napiszę:

narożniki od zewnątrz i wewnątrz, podloga od zewnątrz, okolice okien, okolice łączenia ścian bocznych, uchwytów manewrowych, otworów w dachu, typ opon i ich rocznik oraz ich wytrzymałość do takiego 1200 kg ciężaru.

To tyle na szybko.

Opublikowano

Moje trzy grosze:

pokrywa przedniego kufra ma tylko jeden zamek (w miejscu drugiego jest dziura) i nieoryginalne zamykanie (takie burtowe gumowe)

w łazience wydaje się że tapeta za toaletą odchodzi

boczne (prawe) okno z przodu na pewno nie jest oryginalne, mnie również wydaje się, że jest dorobione - wygląda tak samo jak zaślepki lampy przedsionkowej (spójrz nad drzwi)

wspomniana nieoryginalna kedra

Zwróć uwagę koniecznie na:

narożniki przyczepy od spodu podłoga

okolice rączek manewrowych od środka

naokoło okien dachowych

podłogę kufra przedniego

Powodzenia!

Opublikowano

a czy te przednie narożniki - tak wyglądały w oryginale ? na boku przyczepy tuż za narożnikiem na fotce nr 2 - tam jest pogięta ściana ? a tuż nad nią kawałek plastiku czarny z 3 dziurami ?

bardzo dokładnie przyjrzyj się tej przyczepie - może jest stan dobry, może tapicerka i wymienione okno to tylko małe wpadki kogoś, kto podaje, że używa tą przyczepę od ponad 20 lat?

może to fajna zadbana przyczepa.

moja rada - jechać oglądać można - ale poczekaj kilka dni na odwilż jakbyś chciał ją przyciągnąć do siebie...

powodzenia

Opublikowano

Ostatnie zdjęcie ..... choinka zapachowa + inny zapach wisi...

zalecane dokładne sprawdzenie wilgoc, zamoczeń i zacieków...

Opublikowano

Przyczepa nie ma przedsionka ale liczę na to że wynegocjowane 1000zł mi wystarczy na takowy zakup. Chyba, że się mylę..?

Używany kupisz bez problemu ( np tutaj: http://www.przedsionek.pl.tl/), oprócz tego co Koledzy napisali zwróć uwagę na opony ( komplet nowych to około 500 zł).

Pozdrawiam i życzę udanego wyjazdu

Opublikowano

Odpuściłem temat, okazało się że szyba w jednym oknie rzeczywiście była wymieniana, mimo że w opisie nic nie było na ten temat. Ponoć wykładzina za WC jest OK a tapicerki ani wykładziny podłogowej nie zmieniał- taką przywiózł z Niemiec parę lat temu. To kawał drogi tak więc nie chcę ryzykować. Dzięki za pomoc!! Szukam dalej..