Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Jestesmy nowi jesli chodzi o karawaning / kemping i nowi na tym forum

Chcielibysmy zmienic kolo w dyszlu na szersze zeby lepiej manewrowac przyczepka ,gdzie mozna takie kolo dostac? Przyczepka GoldStreamTeam 73'

Z gory dziekujemy

Opublikowano

Witajcie i bądźcie pozdrowieni.

Jeżeli chodzi o zakup koła manewrowego znacznie ułatwiłoby pomoc uzupełnienie przez Was informacji w profilu - skąd jesteście.

Wątpię, że mielibyście ochotę jechac po koło na drugi koniec polski.

Jezeli nie przeszkadza Wam zakup w sieci - koła manewrowe są do dostania np. na Allegro, ale jesli wejdziecie w zakładkę "oferty firm" na naszym forum - znajdziecie tam równiez kilku forumowiczów, którzy nie tylko handlują tym towarem, lecz służą równiez poradą.

Opublikowano

Witaj GoldStream Team. Serdecznie witamy Cię na forum.

Niestety mimo najszczerszych chęci nie wiemy skąd jesteś i gdzie chcesz to kółko kupić. Na pewno dostaniesz je w każdym serwisie przyczep nie tylko kempingowych.

Jeżeli przez internet to może u naszego Kolegi forumowego http://www.przyczepy-wiola.eu/ albo tutaj

Poproś moderatora o przeniesienie tego postu do odpowiedniego działu - Technika - Podwozie i układ jezdny.

Zapraszamy do przedstawienia się w Dziale powitania i opisania swojej ciekawej przyczepy w dziale Nasze pojazdy.

Opublikowano

Witaj na Forum. Mnie standardowe koło manewrowe wystarcza, a w przypadku miękkiego gruntu podkładam pod kółko sklejkę.

Opublikowano (edytowane)

Przede wszystkim zmierz średnice rury obecnego koła, standardy to 48 lub 60mm.

Wybór jest dość duży bp. AL-KO 300kg ma koło 200x50 - pasuje na średnice rury 48mm, jest też ten sam model na średnicę rury 60mm i wtedy spasujesz koło na 500kg.

Jest też opcja koła łamanego - samoczynnie się podnosi po dociągnięciu korbą albo modelu z pompowaną oponą - bardzo dobre na luźne nawierzchnie, np. pole kempingowe itp.

Z Winterhoffa też masz z 12 modeli.

Wszystko zależy od budżetu na ten bajer ;)

Jeśli jesteś z Częstochowy to najbliżej masz do Katowic, mają dobrze wyposażony sklep więc nie powinno być problemów z dostępnością.

Jak mi wstawisz np. zdjęcie swojego dyszla to też będę mógł coś doradzić ;)

A tutaj masz całą galerię kół podporowych AL-KO:

http://przyczepy-wiola.eu/alko,4.html#Ko%C5%82a%20podporowe

Edytowane przez przyczepy-wiola (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Mnie na wiosnę też czeka wymiana kółka wraz z mocowaniem. Jeszcze nie zastanawiałem się jak to rozwiąże ale nie będę wstawiał typowego koła manewrowego na długiej goleni bo tam gdzie staje i tak każde będzie grzęzło w trawie . Chce zastosować kółko pompowane dostępne w castoramie za jedyne 20 zł z hakiem. Takie kółko typowe do wózków , a w większej wersji do taczki. Łożysko ma . stalową felgę i fajną pękatą oponkę. Jakieś 10 - 15cm szerokości ,a jeśli się jeszcze niedopompuje to powierzchnia będzie nieco większa.

Opublikowano

Mnie na wiosnę też czeka wymiana kółka wraz z mocowaniem. Jeszcze nie zastanawiałem się jak to rozwiąże ale nie będę wstawiał typowego koła manewrowego na długiej goleni bo tam gdzie staje i tak każde będzie grzęzło w trawie . Chce zastosować kółko pompowane dostępne w castoramie za jedyne 20 zł z hakiem. Takie kółko typowe do wózków , a w większej wersji do taczki. Łożysko ma . stalową felgę i fajną pękatą oponkę. Jakieś 10 - 15cm szerokości ,a jeśli się jeszcze niedopompuje to powierzchnia będzie nieco większa.

Pasjonat - jak możesz to zrób jakąś fotkę tego kółka - tak przy okazji.

Opublikowano

Witajcie

Jestesmy nowi jesli chodzi o karawaning / kemping i nowi na tym forum

Chcielibysmy zmienic kolo w dyszlu na szersze zeby lepiej manewrowac przyczepka ,gdzie mozna takie kolo dostac? Przyczepka GoldStreamTeam 73'

Z gory dziekujemy

Witam, w mojej przyczepce jest koło pompowane i znakomicie się sprawuje na trawniku podmokłym jak i na piasku - polecam. Zdjęcie mam tylko takie lecz widać je dokładnie. w linku podanego przez kolegę " przyczepy-wiola" masz ofertę trzecie kółeczko podporowe to jest to.

Pozdrawiam serdecznie.

post-1979-0-33470600-1328653248_thumb.jpg

Opublikowano

Foty w realu nie robiłem ale mam z sieci takiego kółka , o którym mówiłem.

Z tym że, to na fotce ma felgę chyba ocynkowaną a w castoramie jest malowana proszkowo na czerwony kolor. Tych kółek jest od groma . Na każdej giełdzie , w każdym ogrodniczo-budowlanym markecie, Nawet na składach opałowych .Ale polecam castorame bo jest duży wybór w wielkościach.Kiedyś na takich kołach zrobiłem mini kłada dla dzieciaka . Plaża czy błoto nie było mu straszne.

Te kółka sprzedawane są w 2 wersjach. na widelec obustronny i jednostronny.

post-8248-0-22032100-1328662042_thumb.jpg

Opublikowano

Foty w realu nie robiłem ale mam z sieci takiego kółka , o którym mówiłem.

( .... )

Dzięki za tę fotkę i dodatkową informację o wykonaniu i wykończeniu koła :ok:

Jeszcze się zastanawiam czy jednak koło manewrowe ma być "dmuchane" czy pełne :niewiem: ?

Była kiedyś już dyskusja na forum, ale teraz na szybko nie mogłem znaleźć tematu - sorry za OT wynikający z jakiś wątpliwości.

Opublikowano

Dzięki za tę fotkę i dodatkową informację o wykonaniu i wykończeniu koła :ok:

Jeszcze się zastanawiam czy jednak koło manewrowe ma być "dmuchane" czy pełne :niewiem: ?

Była kiedyś już dyskusja na forum,a le teraz na szybko nie mogłem znaleźć tematu - sorry za OT wynikający z jakiś wątpliwości.

Jurek , czy masz na myśli tą dyskusję ? http://forum.karawan...-drog-polskich/