Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba tylko niewiadów n126 lub n126n (są z laminatu) Większość przyczep zachodnich to "sandwich" i meble są elementami które wszystko trzymają w kupie, przyczepka bez mebli złożyłaby się na pierwszym zakręcie.

Opublikowano

przyczepka bez mebli złożyłaby się na pierwszym zakręcie.

rozbierałem ostatnio i nie potwierdzę takiej opinii , bez mebli dalej jest sztywna i bez obciążeń z góry ( szafki górne) .... :skromny:

Opublikowano

O nowych przyczepach pustych to nie słyszałem, ale może napisz w jakim celu potrzebujesz taką

przyczepę to łatwiej będzie coś poradzić

Opublikowano

żeby wnętrze zabudować samemu i tym samym przyczepa była by tańsza

To ciekawe, bo ja kiedyś planowałem odwrotnie. Myślałem czy by nie kupić rozbitej ale z kompletnym wyposażeniem i zbudować sobie skorupę, żeby przyczepa była tańsza.

Mam wrażenie, że buda w technologii "kanapkowej" jest najsłabszym elementem przyczepy. Gdyby mieć właśnie wyposażenie to budę ulepi się z laminatu albo laminowanej sklejki. A z kolei kupić wyposażenie sztuka po sztuce to niestety kwota robi się ogromna. Faktem jest, że drogie są okna, a piszesz, że chciałbyś budę ze ścianami i oknami. Mimo wszystko jakoś do mnie nie przemawia ta koncepcja.

Gdybyś jednak wcielił w życie to opisz w dziale "nasze pojazdy" i będę Ci kibicował podczas wyposażania.

Opublikowano (edytowane)

takie manewry najtaniej wychodza jak kupujesz z kims na spolke... ty bierzesz bude a ktos srodek do zabudowy np budowanego kampera

w zeszlym roku byla cepka pusta do kupienia po kims kto srodek zabral do kampera - ale poszla bardzo szybko - mialem na nia chrapke ale sie spoznilem

a cena byla kuszaca - jakies 50% wartosci

w druga strone szybciej - latwiej kupic srodek z rozwalonej cepki niez cala cepke bez srodka

Edytowane przez bodzioklb (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

... czy istnieje możliwość kupna nowej przyczepy pustej nie zabudowanej? tylko takiej z drzwiami i oknami??

sie kurcze nie spotkałem :niewiem: ale jak wiadomo człowiek całe życie sie uczy :-]

Opublikowano

Tu jest właśnie dramat kosztowy. Masz za prawie 5 tysięcy budę do remontu z 1985 roku! To jak zrobisz jej remont za 500 zł (takim będziesz cudotwórcą) i dołożysz wyposażenie za 4 tys zł (może się nie udać tak tanio kupić kuchenki, lodówki, toalety, ogrzewania, nadmuchu, instalacji gazowej i elektrycznej oraz zrobić mebli, materaców, kupić lamp). To i tak na koniec masz za 9,5 tys zł budkę z 85 roku i to bez przedsionka, który kosztuje kolejne 2 tys zł. A pracy w to włożysz miesića albo dwa po godzinach. Podczas gdy możesz za te same pieniądze kupić nowszą i od razu sprawną. Tylko niestety trzeba poszukać, zeby nie kupić zgniłka.

Zobacz, że za 11-12 tys zł można kupić Hobby 420 z 1991-1992 roku z przedsionkiem w Częstochowie. Po co się męczyć gdy wyjdzie nie taniej a moze drozej i masz budkęstarszą o 6-7 lat.

Opublikowano (edytowane)

witam jestem nowy w temacie, czy istnieje możliwość kupna nowej przyczepy pustej nie zabudowanej? tylko takiej z drzwiami i oknami??

Coś mi się wydaje ,że myśląc w ten sposób to tak jak koledzy piszą

" PRZEKOMBINUJESZ"

Raczej wyjdzie Ci to drożej niż taniej, więc po co kombinować ???

Edytowane przez maciek76 (wyświetl historię edycji)