Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hm... ja właśnie ją obejrzałem... z Twojego linka :)

To żarcik oczywiście.

Wygląda zachęcająco i po raz kolejny podkreślam że od prywatnego sprzedawcy warto głębiej się zainteresować.

Wydaje mi się troszkę za droga, ale jeśli jej stan rekompensuje cenę, to tylko czekać wysoce prawdopodobnej opinii Grześka.

Powodzenia.

Opublikowano

Budka wygląda ciekawie. Dość bogate wyposażenie. Jak napisał Wojtek - od prywatnej osoby - to w mojej ocenie również dodatkowy plus.

Cena jak cena wcale nie wydaję mi się za wysoka ;) jeśli sucha i bez większych braków to zawsze można pomyśleć, a na pewno warto poprosić o więcej zdjęć lub zdecydować się na oględziny.

Opublikowano

mam identyczną cepkę i jesteśmy z niej bardzo zadowoleni na pewno watro rzucić okiem pozdrawiam

Opublikowano

Osoba prywatna, ale jakoś nie bardzo pokazała całą budkę. Brak fotki z drugiej strony (bo ta z przedsionkiem, niewiele pokazuje), brak przodu na fotce.

Ja tak mam, że jak ktoś nie pokazuje całości, to nie robi tego przez przypadek.

Być może budka rzeczywiście fajna. Ja znalazłem niewiele (nazwijmy to - "słaby wsad") :-) i chyba są to miejsca godne uwagi, ale być może nie dyskwalifikujące budkę.

W zasadzie - pozostawię chyba bez komentarza. Tył lewa strona przy oknie - otarcia? trudno powiedzieć.

post-2768-0-20160600-1327439789_thumb.jpg

Z drugiej strony widać rysę. Dodatkowo nie podoba mi się prawy tylny narożnik.

post-2768-0-52679800-1327439837_thumb.jpg

Poza tym - ja nic nie widzę.

Opublikowano

Poza tym - ja nic nie widzę.

hmmm Grzegorz, zaczynam się martwić ;) albo coraz lepsze budki na forum, albo zmieniłeś kompa (na mniejszy model - choć nie wiem czy takie są) zlosnik.gif

Chyba swoją wrzucę do oceny żeby Cię potestować 270635636-JUMP2.gif

Opublikowano

Bo i tak juz wszyscy na mnie krzyczą. Zaraz rodzinie grozić zaczną. wiesz ... "strażacka mafia przejąć towar..." ;-))

Będzie wiosna, będzie więcej złomu. No i Koledzy coraz więcej widzą. Wszyscy się uczymy. Ja ostatnio zacząłem używać Microsoft Office Picture Manager ;-)

Opublikowano

Gfizyk dzięki za opis . Zaoszczędziłem dzięki tobie 200km i 12h. Założyłem sobie że jeśli budka będzie droższa lub w podobnej cenie jak na zachodzie i od właściciela to jej stan powinien być dobry +,niestety w Polsce się to po raz kolejny nie sprawdziło.

Opublikowano

Gfizyk dzięki za opis . Zaoszczędziłem dzięki tobie 200km i 12h. Założyłem sobie że jeśli budka będzie droższa lub w podobnej cenie jak na zachodzie i od właściciela to jej stan powinien być dobry +,niestety w Polsce się to po raz kolejny nie sprawdziło.

eee ? nie rozumiem ?? niewiem.gif

Przecież Grzegorz nie napisał, że szkoda czasu ??

Opublikowano

Tym bardziej, że ceny takich New Line z podobnych roczników na marktplaatsu to cena około 3 tys Euro. Przy dzisiejszym kursie Euro ta budka wcale nie jest droga a jak jest zadbana i sucha to według mnie jest na pewno tyle warta.

Opublikowano

Na pewno warto poprosić o dodatkowe zdjęcia. Moja opinia raczej nie jest negatywna :niewiem:. Zwróciłem tylko subiektywnie uwagę, że każdy powinien pokazywać caly towar a nie jego jedną stronę. Poproś o fotki. Obejrzymy drugą stronę i wtedy podejmiesz decyzję o wyjeździe...

Opublikowano

Poprosiłem człowieka o dodatkowe zdjęcia , tylko teraz to on chyba śpi. Swoją drogą jak bym do niego zadzwonił o 1-szej w nocy to może by mi prawdę o przyczepie powiedział.

Opublikowano

Swoją drogą jak bym do niego zadzwonił o 1-szej w nocy to może by mi prawdę o przyczepie powiedział.

To był oczywiście żart .

Przepraszam wszystkich których irytują moje krótkie( negatywnie nastawione) wypowiedzi w temacie .Postaram się uzupełnić to co powinno być zawarte w pierwszym wątku.

Przygodę z karawaningiem zacząłem w 1999 roku kupując Knausa (1979r.) poszycie zewnętrzne było w nim dziewicze, meble odnowione (pomalowane) tapicerka nowa , jednym słowem "cukierek".

Knausa odkupił ode mnie znajomy . Następny był Dethleffs 5-cio metrowy , niestety po bardzo lekkiej stłuczce . Użytkowałem go osiem sezonów.

Przyczepa której poszukuję w tej chwili na pewno musi być bezwypadkowa , generalnie poszukuję takiego "cukierka " jakim był Knaus. Zdaję sobie sprawę że jest to bardzo trudne zadanie ale wiem że nie niemożliwe. Biorę pod uwagę również salonki ze spaniem wzdłuż przyczepy , ponieważ jest nas troje (ja , żona i 2 letnia córka) sądzę iż taka przyczepa posłużyła by nam z cztery sezony. W czerwcu ubiegłego roku będąc nad naszym morzem w Wejherowie w komisie oglądaliśmy salonkę Dethleffsa z 1997 roku . Poszycie jak i podłoga w tej przyczepie było dziewicze , środek ocenił bym na 4 , cena z przedsionkiem 12500 (wtedy wydawała mi się dość wysoka) po dwóch tygodniach ukazała się na allegro za 11000 , dzwonię do komisu niestety sprzedali.

W temacie przyczep na dzień dzisiejszy posiadam lekką wiedzę za sprawę znajomego mechanika ( samochodowego) , On kupuje przyczepy ze względu na cenę , ma być tania a później zdziwienie -zaciek , rozbiera podsufitkę i 1/4 sufitu do wymiany. Widziałem w przyczepie , wymianę części podłogi , naprawę przedniej ściany w angliku, naprawę dachu . W tym roku kupił chyba już szóstą - Spiryt 1991rok cena 4900 z przedsionkiem do rejestracji posiadała pękniętą przednią szybę i brakowało umywalki , środek w mojej ocenie czwórka natomiast sama skorupa naprawdę niezła.

Latem znajomy kupił Knausa 1985 rok w Polsce od właściciela , poszycie zewnętrzne było naprawdę dziewicze (plastiki i uszczelki były oczywiście odbarwione ale całe nie popękane).

Śledząc to forum doszłem do wniosku iż za sprawą Waszej wiedzy i "sokolego wzroku" można wstępnie ocenić (zweryfikować ) przyczepę nie ruszając się z domu a co za tym idzie zaoszczędzić masę czasu i pieniędzy

Na tę chwilę nie dyskwalifikuje jeszcze tego Dethleffsa , czekam na zdjęcia , właściciel jest w chwili obecnej za granicą .