Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym sobie kupić jakiś używany przedsionek pełny - tzw."całoroczny".

Najlepiej w stanie bardzo dobrym, o parametrach 975 - 1000, bądź zbliżonych. Oczywiście nie mam na myśli nowego. Proszę o jakąś pomoc - ofertę. Może ktoś chce się czegoś takiego pozbyć lub byłby w stanie coś doradzić. Panią Beatę już namierzyłem i inne posty także wałkowałem, ale nic mi nie wpadło w oko. Może ktoś ma jakąś propozycję? Może ktoś chce odsprzedać?

Proszę o jakąś pomoc lub ofertę. Można pisać także na priva.

Pozdrawiam Karawaningową Brać. Marek.

P S Mój wcześniejszy post wywalono do wątków raczej nie czytanych (śmietnik), bo podobno nie był w tym miejscu co powinien (kącik kupującego). W dziale ogłoszeń zaś to nie możliwe, bo nie spełniam wymogów giełdy. Powinno się to właśnie tam znaleźć, ale nie było to możliwe – regulamin. Administracja jednak wywala takie posty, zamiast w odpowiednie miejsce je przenieść - rola moderatora. ┼╣le to wygląda. Zawsze myślałem, że przysłowiowy "świeżak" właśnie może chcieć coś kupić i wręcz napisać czego szuka, ale na tym forum, jak widać nie. Zbyt młody stażem użytkownik, nie ma prawa korzystać z działu ogłoszeń. Wywalić do śmietnika - to jest metoda. Wstyd !!!

Dlatego właśnie piszę tu i teraz. Notabene zgodnie z sugestią admina.

Może ktoś mi coś ciekawego w tym temacie doradzi lub zaproponuje do kupienia.

Pomóżcie, jeśli macie jakieś propozycje.

Pozdrawiam. Marek.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam.

Chciałbym sobie kupić jakiś używany przedsionek pełny - tzw."całoroczny".

Najlepiej w stanie bardzo dobrym, o parametrach 975 - 1000, bądź zbliżonych. Oczywiście nie mam na myśli nowego. Proszę o jakąś pomoc - ofertę. Może ktoś chce się czegoś takiego pozbyć lub byłby w stanie coś doradzić. Panią Beatę już namierzyłem i inne posty także wałkowałem, ale nic mi nie wpadło w oko. Może ktoś ma jakąś propozycję? Może ktoś chce odsprzedać?

Proszę o jakąś pomoc lub ofertę. Można pisać także na priva.

Pozdrawiam Karawaningową Brać. Marek.

P S Mój wcześniejszy post wywalono do wątków raczej nie czytanych (śmietnik), bo podobno nie był w tym miejscu co powinien (kącik kupującego). W dziale ogłoszeń zaś to nie możliwe, bo nie spełniam wymogów giełdy. Powinno się to właśnie tam znaleźć, ale nie było to możliwe – regulamin. Administracja jednak wywala takie posty, zamiast w odpowiednie miejsce je przenieść - rola moderatora. ┼╣le to wygląda. Zawsze myślałem, że przysłowiowy "świeżak" właśnie może chcieć coś kupić i wręcz napisać czego szuka, ale na tym forum, jak widać nie. Zbyt młody stażem użytkownik, nie ma prawa korzystać z działu ogłoszeń. Wywalić do śmietnika - to jest metoda. Wstyd !!!

Dlatego właśnie piszę tu i teraz. Notabene zgodnie z sugestią admina.

Może ktoś mi coś ciekawego w tym temacie doradzi lub zaproponuje do kupienia.

Pomóżcie, jeśli macie jakieś propozycje.

Pozdrawiam. Marek.

Na naszym forum jest w dziale Inne -Oferty firm i tam poszukaj u Pani Beaty na stronce lub telefonicznie.

Wszyscy z tego co wiem zadowoleni.

Pozdrawiam.

Też Marek!

Opublikowano

Mój wcześniejszy post wywalono do wątków raczej nie czytanych (śmietnik), bo podobno nie był w tym miejscu co powinien (kącik kupującego). W dziale ogłoszeń zaś to nie możliwe, bo nie spełniam wymogów giełdy. Powinno się to właśnie tam znaleźć, ale nie było to możliwe – regulamin. Administracja jednak wywala takie posty, zamiast w odpowiednie miejsce je przenieść - rola moderatora. ┼╣le to wygląda. Zawsze myślałem, że przysłowiowy "świeżak" właśnie może chcieć coś kupić i wręcz napisać czego szuka, ale na tym forum, jak widać nie. Zbyt młody stażem użytkownik, nie ma prawa korzystać z działu ogłoszeń. Wywalić do śmietnika - to jest metoda. Wstyd !!!

Słusznie. Popieram Cię. Ja też miałem taki przypadek że jak wjechałem ciężarówką pod zakaz 3,5T to tłumaczyłem policjantowi że całe życie osobówką jeździłem :lol: .

Ale do tematu. Stronka wspomnianej Pani Beaty link

Uwaga (dodane przez: jacekwwa)

Na prośbę użytkownika poprawiono link

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam.

Kol. intruder nie czyta kol. forum to wstyd.

Wywalanie do śmietnika to bardzo dobra metoda. Przytrafia się ona i starym i świeżakom jak nie stosują się do regulaminu.

Widocznie coś w tym jest że trzeba mieć staż na forum. :hmm:

Bez obrazy, ale na tablicy.pl, lub allegro, możne Kol. kupić, bez obrażania się na kogokolwiek. :hehe:

Opublikowano

Witam.

Kol. intruder nie czyta kol. forum to wstyd.

Wywalanie do śmietnika to bardzo dobra metoda. Przytrafia się ona i starym i świeżakom jak nie stosują się do regulaminu.

Widocznie coś w tym jest że trzeba mieć staż na forum. :hmm:

Bez obrazy, ale na tablicy.pl, lub allegro, możne Kol. kupić, bez obrażania się na kogokolwiek. :hehe:

Regulamin!!!

REGULAMIN !!!

REGULAMIN !!!

Opublikowano (edytowane)

Ani to link do Pani Beaty, której ofertę już dawno przepatrzyłem, ani riposta, czy aluzja, a propos mojego żalu do admina. Ofertę szycia przedsionków także obserwowałem wcześniej, ale nie zainteresowała mnie. Czekam raczej na jakąś propozycję sprzedaży konkretnego przedsionka 975 - 1000. Na marginesie jeszcze. Naprawdę ciężko zrozumieć ten przykład z ciężarówką i zakazem. Zupełnie jakbyś Kolego nie zrozumiał co chciałem wyrazić. Nie mniej nie ważne. Doceniam, że starałeś się pomóc.

Dzięki i pozdrawiam.

Koledzy. Regulamin czytałem, choć nieco później. Po fakcie. Tzn. parametry w nim zawarte, a decydujące o dostępie do giełdy ogłoszeń. Istotą rzeczy jest to, że regulamin ten jest momentami głupi i krzywdzący. Dlatego napisałem, że "świeżak" mógłby także chcieć skorzystać z działu ogłoszeń, a może nawet przede wszystkim on, bo ma czasem spore potrzeby. Czy to trudno zrozumieć?

I nie obrażam się. Wyrabiam sobie tylko czasem odpowiednią ocenę o ludziach nie potrafiących czytać ze zrozumieniem.

Tak, czy owak lada moment osiągnę potrzebny status i będę mógł tam ogłoszenie zamieścić. Jeszcze tylko kilka postów. Oczywiście nie chcę w sposób banalny do tego dochodzić i pisać np: o tyłku Maryny. Cieszę się więc, że popiszemy wspólnie. Szkoda tylko, że nie w temacie. Zaznaczyłem bowiem, że proszę o propozycje przedsionka o konkretnych wymiarach.

Tak więc - najlepszego Koledzy. Piszcie, gdy coś ciekawego się pojawi w takim rozmiarze, jak do mojej budki (975 - 1000).

Uszanowanie. Marek.

Edytowane przez Intruder (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

Ani to link do Pani Beaty, której ofertę już dawno przepatrzyłem, ani riposta, czy aluzja, a propos mojego żalu do admina. Ofertę szycia przedsionków także obserwowałem wcześniej, ale nie zainteresowała mnie. Czekam raczej na jakąś propozycję sprzedaży konkretnego przedsionka 975 - 1000. Na marginesie jeszcze. Naprawdę ciężko zrozumieć ten przykład z ciężarówką i zakazem. Zupełnie jakbyś Kolego nie zrozumiał co chciałem wyrazić. Nie mniej nie ważne. Doceniam, że starałeś się pomóc.

Dzięki i pozdrawiam.

Koledzy. Regulamin czytałem, choć nieco później. Po fakcie. Tzn. parametry w nim zawarte, a decydujące o dostępie do giełdy ogłoszeń. Istotą rzeczy jest to, że regulamin ten jest momentami głupi i krzywdzący. Dlatego napisałem, że "świeżak" mógłby także chcieć skorzystać z działu ogłoszeń, a może nawet przede wszystkim on, bo ma czasem spore potrzeby. Czy to trudno zrozumieć?

I nie obrażam się. Wyrabiam sobie tylko czasem odpowiednią ocenę o ludziach nie potrafiących czytać ze zrozumieniem.

Tak, czy owak lada moment osiągnę potrzebny status i będę mógł tam ogłoszenie zamieścić. Jeszcze tylko kilka postów. Oczywiście nie chcę w sposób banalny do tego dochodzić i pisać np: o tyłku Maryny. Cieszę się więc, że popiszemy wspólnie. Szkoda tylko, że nie w temacie. Zaznaczyłem bowiem, że proszę o propozycje przedsionka o konkretnych wymiarach.

Tak więc - najlepszego Koledzy. Piszcie, gdy coś ciekawego się pojawi w takim rozmiarze, jak do mojej budki (975 - 1000).

Uszanowanie. Marek.

Nie przejmuj się, niektórzy piszą lub odpowiadają tylko aby nabić licznik (na innych forach tak to nie działa), może tu tak jest, bo jest duża różnorodność tematów i wielu chce się wypowiedzieć. Mogę Cię poratować przedsionkiem w dobrym stanie, ale na przyczepę o wymiarze 950cm (na taki pasuje). Jak odpowiada to pisz na pw.

Edytowane przez kmtaxi (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Nie przejmuj się, niektórzy piszą lub odpowiadają tylko aby nabić licznik (na innych forach tak to nie działa), może tu tak jest, bo jest duża różnorodność tematów i wielu chce się wypowiedzieć. Mogę Cię poratować przedsionkiem w dobrym stanie, ale na przyczepę o wymiarze 950cm (na taki pasuje). Jak odpowiada to pisz na pw.

Dzieki Kmtaxi za zrozumienie i Twoją propozycję, ale 950 to za mało. Przymierzałem 950-975 i też było trochę za krótko. Moja buda ma 985 cm w obrysie do gleby i raczej nie przeskoczę zakresu 975 - 1000. Nie mniej bardzo dziękuję za ofertę. Uszanowanie. Marek.

http://www.tanikempi...id_vehicle=2828

na tej stronie znajdziesz fajne przedsionki

Rafale_k.

Tam też już zwiedzałem, ale nie mają nic do mojej budy. Ja już chyba wszędzie byłem. Normalnie pomór w tym rozmiarze. Tylko nowe, ale to kosztuje trochę grosza, a ja już na samą budę się mocno szarpnąłem. Nic a nic nie ma takiego, jak potrzebuję. Może teraz nie sezon. Chyba trzeba poczekać.

Pozdrawiam serdecznie. Marek.

Opublikowano

przedsionki całoroczne są drogie, ale zastanów się czy na pewno potrzebujesz całoroczny. czy bodę też masz całoroczną? czy na pewno będziesz jeździł w zimie?

Opublikowano

Może faktycznie za mocno uogólniłem z tym całorocznym, ale często ten pełny jest tak nazywany, więc i ja tak napisałem. Chciałbym jednak coś porządnego, choćby tylko na lato, ale solidnego. Zimą raczej nie jeżdżę - to fakt. Na zimę są specjalne przedsionki stricte zimowe. Na takim mi nie zależy. Ale przy okazji, czy każda przyczepa nie jest przypadkiem do zamieszkania także zimą. W końcu ma wycieplenia z wełny, czy też styropianu i ma przecież dość wydajne ogrzewanie. Wydaje mi się, że w każdej można i w zimę pomieszkać. Trzeba tylko umiejętnie chronić ją przed nadmiarem wilgoci w środku.

Czołem. Marek.

Opublikowano (edytowane)

Mam jeszcze takie pytanie. Co oznacza wartość "frame np: 18" poza deklarowaną długością przedsionka? Anglicy na ebay-u podają często różne wartości dla ramy, czy inaczej mówiąc stelaża, oczywiście poza obrysem przedsionka. Głupieję czasem, bo nie wiem ni w ząb o co chodzi. Czy to jest jakaś głębokość? Czasem podana wartość mieści się w tzw widełkach np: 14-16 albo 10-13. Jeśli miała by to być głębokość, to dlaczego nie napiszą po prostu o głębokości przedsionka? Po co wyrażać głębokość w zakresie od - do? Przecież przedsionek ma stałą głębokość i tego nie da się zmienić. Czasem podają pojedynczą wartość, a nie zakres. Nie wiem. Zgłupiałem całkiem. A może to dotyczy zupełnie czegoś innego? Pomóżcie proszę.

Popatrzcie na opisy tutaj:

http://www.ebay.co.u...utorefresh=true

http://www.ebay.co.u...=item4ab32d509d

Opublikowano

frame to rama, ale i obramowanie, ramownica .. generalnie jakiś obrys więc może to chodzi o długość samej listwy kedrowej w którą się wpuszcza przedsionek np. frame 18 może oznaczać listwę kedrową o długości 18 ichniejszych stóp, 1 stopa ang. = 30,48 cm więc 18x30,48= 548,64 cm

Opublikowano (edytowane)

Też przez moment tak myślałem, ale to nie możliwe ze względu na to co dalej w opisie. Było by to sprzeczne. Skoro sprzedający pisze, że rama 18 i długość przedsionka 975 - 1000 itp. inne aukcje, gdzie jest długość - 810, a rama od 10 do 13. Podają nawet zakres, a nie tylko konkretną wartość. Nic nie rozumiem?!

Z przeliczeń stopy to tak nie wychodzi. Chyba, że oni traktują circa długość budy - nie kedru, jako odnośnik do przedsionka. Wówczas mogło by się to mniej, więcej zgadzać. Nie mniej wtedy zastanawia mnie, że w przyjętej oficjalnie nomenklaturze np. przedsionek 975-1000 ma podawany rozmiar 14. Czy tutaj dla odmiany jest inny przelicznik - inna stopa?! I czy u Angoli mierzy się inaczej przyczepy? Oczywiście wiem o pomiarze aerodynamicznych budek. Jest nieco inny w swym mierzeniu, ale nie zmienia to faktu, że dany producent przedsionka podaje zawsze wymiar od - do w centymetrach i ewentualnie tą umowną wartość np:14, czy 12, czy też 9. itp.

Jeśli zerknąć w opisy z powyższych linków to można zgłupieć o co tam chodzi z tymi cyferkami. Zresztą oni zawsze coś w kwestii miar mieli porąbane w stosunku do naszego systemu.

Czołem. Marek.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli pytasz czy przyczepy są całoroczne to powiem ci że tak bo Eskimosi też śpią w igloo i nie narzekają, a tak na poważnie to przyczepy są ocieplane ale też nie są przystosowane do wypoczynku zimowego, ano dlatego że nie mają wyizolowanych instalacji wod-kan, najczęściej zbiorniki na wodę mają nie ogrzewane czyli mogą przymarznąć, butle gazowe nie są w pełni wydajne przy niskich temperaturach czyli wydajność piecyka spada itp. oczywiście występują przyczepy które są przystosowane do warunków zimowych (wersje zimowe) ale to znikoma ilość w naszych warunkach.

jeśli chodzi o przedsionek to napisz czego oczekujesz od przedsionka, jeśli tylko chodzi ci o wyjazdy weekendowe to nie szukał bym cudów tylko dobrego (nie zniszczonego) przedsionka na allegro czy innych firmach tym się parających.

najlepiej napisz do kilku firm tym się zajmującym i opisz dokładnie swoje oczekiwania a na pewno znajdą coś dla ciebie.

najważniejszą rzeczą jest podać dokładny wymiar ( dł. kedry).

Edytowane przez Rafal_K (wyświetl historię edycji)