Skocz do zawartości

Szukam sterownika do dyktafonu Panasonic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do Was prośbę. Mam dyktafon Panasonica RR-US430. W starym komputerze miałem zainstalowany na XP-ku sterownik z wyższego modelu RR-US470. Wszystko chodziło dobrze, aż do czasu kiedy spaliła się płyta główna i trzeba było kupić nowy komp z Windows 7. (koniec lata minionego roku)

Okazało się, że po latach moja płyta ze starwonikami do dyktafonu zapodziała się niewiadomo gdzie. Nie ma też kolegi, od którego zainstalowałem wersję do modelu wyższego. Czy moglibyście pomóc mi taki starownik PANASONIC RR-US470 lub PANASONIC RR-US430 zdobyć?

Szukałem w sieci, ale mój angielski nie pozwala mi tego zrobićbag.gif . Byłbym wdzięczny za łopatologiczną pomoc w problemie. Tym bardziej, że dyktafon dobry i szkoda byłoby go wyrzucić tylko dlatego, że zginęła mi płytka z softem.

Opublikowano (edytowane)

Potrafisz może pobierać z internetu pliki za pomocą klienta torrenta? Jak nie to zainstaluj sobie klienta utorrent http://www.programos...utorrent,2.html a później przejdź na stronę http://thepiratebay....Premium_Edition i kliknij w napis "Get this torrent" powinien Ci się pobrać i otworzyć w tym programie co wcześniej zainstalowałeś.

Zacznie Ci wtedy ściągać z internetu dwie płyty ze sterownikami do Twojego dyktafonu w postaci obrazu płyty CD.

Odrazu mówię że nie jest to do końca legalne rozwiązanie bo z tego co udało mi się wyczytać Panasonic nie udostępnia za free softu.

Mam nadzieję że pomogłem.

PS Jak będziesz miał z tym problem to mogę ci to ściągnąć nagrać na płytkę i wysłać pocztą.

PS2 Widzę że kolega Kristofer mnie uprzedził :D

Edytowane przez bartosz_b (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Andrzej, dodam jeszcze:

te sterowniki, których poszukujesz (a nowych nie ma) nie będą do końca kompatybilne z Win 7.

Mogą albo nie działać, albo będą ale nie udostępnią wszystkich funkcji.

Według opisu na stronie, powinny chodzić bez problemów z:

Windows 98

Windows Vista

UNIX

Windows 95

Tu masz dedykowane dla Twojej 430 - tki:

http://www.bioticaindia.com/rr-us430.html

:hej:

Opublikowano

Niestety, wszystkie próby proponowane przez Was nie powiadły się. Nie umiem tego zrobić, bo wszelkie prace instalacyjne przy komputerze to dla mnie czarna magia. W przyszłym tygodniu spróbóję skontaktować się z jakimś informatykiem i zapytam się, czy tańsza bedzie jego usługa (zainstalowanie takiego starownika), czy kupienie nowego dyktafonu, ale na pewno NIE Panasonica, który bez specjalistycznego oprogramowania nie jest w stanie przesłać plików do kompa, by je tam odsłuchać.