Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem nowy na forum i jest to moj pierwszy post. Nosze sie z zamiarem kupna przyczepki, najlepiej angielki. Bardzo podoba mi sie wystroj wewnatrz jak i zewnetrzne oplywowe ksztalty. Przegladam ogloszenia juz od pewnego czasu i stwierdzilem ze najwiecej przyczep angielskich mozna obejzec w Wielkopolsce. W przyszla sobote zamierzam wybrac sie w Tour de Pologne i obejzec pare ofert ktore znalazlem w internecie.

Chcialem Was zapytac co myslicie o tej przyczepie, na zdjeciach wyglada ladnie, jest duza i dobrze wyposazona z przedsionkiem w rozsadnych pieniazkach.

http://moto.allegro.pl/duza-4-5-os-elddis-gt-1994-95-pelen-przedsionek-i2024490477.html

i jeszcze jedna

http://moto.allegro.pl/6-osob-camping-6-m-1994-super-przedsionek-hobby-i2034113191.html

Czekam na wasze opinie i uwagi.

Pozdrawiam

Opublikowano

witaj.

odnośnie Eldisa GT 94/95 - - był uszkodzony tylny narożnik prawy - do sprawdzenia, dach wydaje się nie równy i do tego dzielony - zdecydowanie odradzany, a do tego wszystkiego ten przód - brudny? plamy? wgnioty ?

odnośnie drugiej przyczepy - a przede wszystkim sprzedającego - dobrze robi fotki, nie pokazuje mankamentów, jedynie co widać - na szybko to uszkodzony klin wokół drzwi - a to może oznaczać że ścianki w około są miękkie. Ogółem byłem na tym placu we wrześniu - na ok 30 przyczep - ani jedna nie była godna uwagi, nawet najbardziej polecana przez sprzedającego była zgnita.

odnośnie angielek - są delikatne i bardzo ciężko trafić suchą i zadbaną sztukę - ale powodzenia, mnie na chwilę obecną udało się - życie zweryfikuje za kilka lat.

wklejaj linki, ale tak na początek - poczytaj poprzednie tematy o angielkach - wiele tam zobaczysz, tak jak w galerii Gfizyka.

powodzenia

Opublikowano (edytowane)

ten 1 link przebitka niezla tu mozesz kupic przyczepy w rocznikach 87-94 od 100 funtow i nie po uszkadzane bo starsi ludzie sie wyzbywaja [hmm patrzac ceny w pl moze zaczne szukac i sprowadzac :D zartuje brak na to czasu] od osob prywatnych trzeba tylko dobrze poszukac pomysl moze lepiej pojechac sobie na wycieczke i wrocic z przyczepka robiac objazdowke

taki przyklad http://www.gumtree.com/p/cars-vans-motorbikes/bailey-scorpio-5-berth-caravan-urgent-sale-no-space/93634914 250 funtow

http://www.gumtree.com/p/cars-vans-motorbikes/lunar-clubman-460-ek-large-2-berth-caravan/91609268 300 funtow daje jakies 1500 zl + transport + przerejestrowanie transport mozna polaczyc z urlopem w uk

Edytowane przez misiek_uk (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Widzisz ten biały kawałek dechy na ścianie:

typhoon_22.jpg

Rączka została komuś w ręku i żeby ją przymocować musiał użyć takiej "podkładki" zlosnik.gif. To jest mega zgniłek!!! Nawet o niej nie myśl!!!

Opublikowano (edytowane)

Na tego pierwszego handlarza uważaj. Kiedyś mnie zapewniał, gwarantował, rękę do odcięcia dawał , szkoda że mu nie uciąłem.

Wykryłem kłamstwo na samym wierzchu. Nie umiał się w takiej sytuacji zachować, nie przeprosił.

Honor nie pozwolił mi tych kłamstw kupić, mimo że p-pa była już na haku.

Uważaj na rocznik, jest o kilka lat odmłodzona i pochodzi z 1989/90 ale ktoś zmienił w niej ******* i dlatego wygląda ze jest z podanego rocznika.

W kabinie prysznica odchodzi tapeta na sporej powierzchni.

Edytowane przez Wojtek Chrysler (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Witajcie koledzy :)

Jestem przerazony tym co przeczytalem w postach od Was. Nie sadzilem ze az tak zle to wszystko moze wygladac w rzeczywistosci. Teraz wiem ze mam slaby instynkt spostrzegawczy ;(

Powoli zaczynam sie martwic ze moja wyprawa w okolice Poznania nie ma najmniejszego sensu. Jesli chodzi o sprowadzenie przyczepy z zagranicy we wlasnym zakresie to raczej odpada. Brak znajomosci jezyka no i czasu aby jechac taki kawal drogi. Szukam przyczepki w kraju i najlepiej jak by byla juz na polskich blachach. Nie wazne jest dla mnie to czy kupie od handlarza czy od osoby prywatnej. Szukam czegos dobrego za rozsadne pieniadze. Jeszcze raz dziekuje za wszystkie uwagi co do tych przyczepek. Jesli pozwolicie to podam pozniej jeszcze kilka linkow do przyczep ktore mnie zainteresowaly. Prosze o Wasze opinie

Pozdrawiam

Opublikowano

To prawda. Pierwsza to przebitka ze starszego rocznika. To nie byłoby najgorsze gdyby nie jej opłakany stan.

Ja również proponuje wycieczkę na wyspy i tam zakup. Nawet jeżeli miałoby wyjść tyle co u naszych handlarzy to i tak masz satysfakcje, że sam wybrałeś i nie masz starej zgnilizny. A to ważne.

Szukaj, szukaj nie śpiesz się a na pewno coś wyszukasz.

Opublikowano

...być może "ktoś z nas" będzie zmieniał na większą,co często się zdarza.Wtedy masz pewny zakup.Pozdrawiam.Acha,trzymaj sie z daleka WP Carawans pod Wrocławiem.Typowy brytyjski śmietnik.

Opublikowano

Kolego campingowiec: napisz jakie masz wymagania co do przyczepy (wielkość, wyposażenie), przedział rocznikowy i budżet, a ja to sobie zapiszę. Jeżeli masz ochotę oczywiście.

W ten weekend wyjeżdżam w pierwsze w tym roku tournee po Europie.

Opublikowano

Gfizyk nie uogólniaj. Nie każdy anglik to szrot. Ja mam angielkę i uwierz widziałem sporo kontynentalnych w gorszym stanie.

Fakt drugi raz angielki nie kupie, ale to tylko dla tego, że bardzo podoba mi się Hobby 560 i mój holownik sobie poradzi z nią. Ale gdyby nie ta choroba na Hobby to nie wiem, czy nie byłoby kolejnej angielki.

Opublikowano

Sylwek - a gdzie Ty doczytałeś się uogólnienia z mojej strony? :niewiem: Ja odniosłem się TYLKO do linkowanych budek. IMHO - każda budka ma prawo być w super stanie. Nawet 20-letnia angielka! :ok: