Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kolego nie obraź się ale za śwecenie lampą człowiek roku ?

"Poród odebrał mąż kobiety, z pomocą sztygara, który oświetlał wnętrze pojazdu górniczą lampką - powiedział komendant zakładowej straży pożarnej, Marian Kantor. Pępowinę nowo narodzonego dziecka przecięto jeszcze w samochodzie."

Rozumiem ,nietypowa sytuacja i okoliczności ale bez jaj...:mikolaj: jednka pownien dostać flache roku i miesięczny talon do piwiarni.

Naprawde nie gniewaj się,czyn godny naśladowania ale...:swieca: i człowiek roku ?

Edytowane przez piotrekbb (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

No cóż, moja żona jest kandydatem akurat w powiecie mikołowskim. Jakoś tak nie przyszło mi na myśl prosić kolegów z forum o głosowanie. Czemu?

1. Członkowie forum jej nie znają

2. Członkowie forum raczej nie są z powiatu, w którym mieszkamy

3. Członkowie forum nie mogą ocenić o ile moja żona jest lepsza od innych kandydatów.

4. Byłoby to nieuczciwe, a nagroda człowiek roku zdobyta w oparciu o nieuczciwość, to już paranoja.

Nawiasem mówiąc i tak złe języki mają do powiedzenia nieco więcej, niż rzeczywiste zdarzenia miały miejsce, ale cóż - zawiść, to paskudna cecha. Pozwolę sobie życzyć powodzenia i walczyć dalej w sposób uczciwy.

Opublikowano

1. Członkowie forum jej nie znają

Czyli żeby zostać "człowiekiem roku" to przede wszystkim trzeba znać wiele osób zlosnik.gifniewiem.gif ? Myślałem że można ocenić czyjeś zachowanie niekoniecznie znając tę osobę hmm.gif

Opublikowano

Tomii, uważasz, że na podstawie krótkiego opisu w internecie możesz ocenić kto jest kim? Ja uważam, że na człowieka roku należy głosować, kiedy się zna jego osiągnięcia. Z krótkiego opisu internetowego niewiele wynika. Dlatego też osoby, które nie znają kandydatów (a przynajmniej konkretnego) nie mają podstaw by uczciwie zagłosować. Oczywiście, że głosuje sięna kandydata, którego się zna, którego osiągnięcia się zna. Uważam, że jeżeli głosuje się na kogoś dlatego, że zna się jego współmałżonka z forum - to trochę mało. Uczciwym jest, kiedy głosuje się na człowieka za jego osiągnięcia, a nie za to, że się zna kogoś z jego rodziny. Dlatego wydaje mi się, że nagabywanie tutaj w celu głosowania nie jest najuczciwszym. Żeby zostać "człowiekiem roku" trzeba zrealizować coś, co inni ocenią za wyjątkowe. Mogą to ocenić ludzie, którzy znają kandydata, bądź znają osiągnięcia. Pisząc, że członkowie jej nie znają miałem na myśli nie tylko osobowo moją żonę, ale również jej osiągnięcia. Mam spore wątpliwości, czy krótki opis internetowy jest dostatecznym wyznacznikiem do oceny. Teraz się zgadzamy?

Opublikowano (edytowane)

Czyli jesli znam tego sztygara latarnika to powinienem głosować na niego jako człowieka roku ?

Nie znam zasad tego konkursu ale jak widać można zgłsić każdego , chciałbym więc zgłsić moją mame bo znalazła przy kiosku Ruch 100zł ,podniosła i oddała kioskarce mówią,że może ktoś zgubił i się zgłosi.Gdzie zgłasza się kandydatów ?

Edytowane przez piotrekbb (wyświetl historię edycji)