Skocz do zawartości

Zmiana przepisów na 2012 !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A w przyszłym roku ma być pomiar odcinkowy prędkości oraz nowy fotoradar o nazwie "Smart Eye Radar" namierza jednocześnie 32 pojazdy na 4 pasach ruchu. Pewnie pierwszymi użytkownikami tego cuda będzie Straż Miejska. :lol:

Opublikowano

A w przyszłym roku ma być pomiar odcinkowy prędkości oraz nowy fotoradar o nazwie "Smart Eye Radar" namierza jednocześnie 32 pojazdy na 4 pasach ruchu. Pewnie pierwszymi użytkownikami tego cuda będzie Straż Miejska. :lol:

Obawiam się że dla nich to za bardzo skomplikowane może być.

Opublikowano

Jak widzę ślepych i nieruchawych dziadków za kierownicą to chętnie zapłacę za swoją dalszą ważność dokumentu by właśnie ich wyeliminować z drogi .... zdrowie i życie bezcenne a jak do tej pory tylko zawodowi ( taxi , tir itp) muszą robić sobie "testy"....

Ostatnio taki jeden wjechał mi na podwórko i cofając zabrał ze sobą słupek od furtki , do przodu potrafią a potem ZONK :krzykacz:

Opublikowano

Koniec bezterminowego prawa jazdy... rozumiem, że przedłużanie będzie bezpłatne

przecież nie chodzi o zdarcie forsy z obywateli tylko bezpieczeństwo :zlo:

tak, tak zapłacisz tylko za nową fotkę hehe%281%29.gif

Opublikowano

Jak widzę ślepych i nieruchawych dziadków za kierownicą to chętnie zapłacę za swoją dalszą ważność dokumentu by właśnie ich wyeliminować z drogi ....

Będą i tak jeździć bez dokumentów :-]

Opublikowano

Koniec bezterminowego prawa jazdy...

Prawa nabyte, prawo nie działa wstecz i takie tam kanony prawa, które nasze panstwo ma zazwyczaj w :pupa: ...

Opublikowano

Jak widzę ślepych i nieruchawych dziadków za kierownicą to chętnie zapłacę za swoją dalszą ważność dokumentu by właśnie ich wyeliminować z drogi ....

Oby tylko nie przesiedli się na rower elektryczny....

Opublikowano

Gratulacje, my bedziemy zawsze mlodzi, piekni i inteligentni a na starosc bedziemy mieli abonament na taksowke...:mlot:

Opublikowano (edytowane)

Jak widzę ślepych i nieruchawych dziadków za kierownicą to chętnie zapłacę za swoją dalszą ważność dokumentu by właśnie ich wyeliminować z drogi .... zdrowie i życie bezcenne a jak do tej pory tylko zawodowi ( taxi , tir itp) muszą robić sobie "testy"....

Ostatnio taki jeden wjechał mi na podwórko i cofając zabrał ze sobą słupek od furtki , do przodu potrafią a potem ZONK :krzykacz:

Panowie znam bardzo wielu młodych kierowców , bezmyślnych ,łamiących podstawowe przepisy i powodujących wypadki i kolizje. Znam też dziadków którzy czytają bez okularów , mających dobry wzrok i wystarczający refleks, wyobraźnię oraz doświadczenie , którzy przez ponad 30 lat kierowania samochodem nigdy nie spowodowali wypadku . Sam do nich należę bo mam WNUCZKA. :przyczepa: Kogut69 od jakiego wieku wg. Ciebie należy eliminować "dziadków" jako kierowców.

Edytowane przez Lucek26 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Zatem czekamy kiedy ty się znajdziesz w Klubie "dziadków" ślepych i nieruchawych :>

Opublikowano (edytowane)

Wiekszym problemem jak wiek jest częstotliwość prowadzenia samochodu, najgorsi są "niedzieli" i ci z przebiegiem auta 20tys w pięć lat.Wyjedzie taki jegomość na drogę i nie wie co ma począć bo tu nagle inni jadą.

Jednak po 70 powinny byc juz badania, przynajmniej podstawowe.

Zatem czekamy kiedy ty się znajdziesz w Klubie "dziadków" ślepych i nieruchawych cfaniaczek.gif

Przecież napisał ,że ma już wnuka więc plan wykonany ;)

Edytowane przez piotrekbb (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

a ja o wieku w liczbach nic nie napisałem :niewiem: nie mam pojęcia jak odpowiedzieć na takie pytanie , wątpię by ktokolwiek znał odpowiedź i klasyfikował sprawność za kierownicą wg wieku ... mam za to w rodzinie swojej czterech panów , którzy jakimś cudem nikogo jeszcze nie pozabijali na drodze ( wiem , że do statystyki zaliczą się jako ci super zdolni) znam też paru klientów , którzy lubią na parkingu wjechać w czyjeś drzwi i zwiać bo to oczywiście nie jego wina , że ktoś tam postawił swoje auto (ci też w statystykach są jako wytrawni kierowcy ) .... szkoda ,że nie ma statystyk gdzie w liczbach zobaczymy ile żon ze strachu nie wsiada z mężem ze względu na małą sprawność i refleks , to samo się tyczy zakazów dla dziadków z zabieraniem na pokład wnucząt .... Jakoś nie słyszałem ( pewnie są ale nisza straszna) by ktoś z własnej woli oddawał prawko bo już nie kuma co się dookoła dzieje ale pewnie tego nie zrobił bo ...zapomniał .:mikolaj: