Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Firma godna polecenia (dzikusek i bammber mają Caravelair'e sprowadzone z Holandii przez nich), widziałem już jakiś czas ją w ofercie - osobiście nic groźnego nie widzę poza jakimś nierównym uszczelnieniem z tyłu.

Pozdrawiam

Opublikowano

Fajna choć nie ma kibelka ale mam wątpliwości :niewiem: na jednym ze zdjęć czy to cień czy zaciek? Niech wypowiedzą się kol. Gfizyk i Kristofer.

post-5086-0-15873000-1325100101_thumb.jpg

Opublikowano

faktycznie może być zaciek, na innym zdjęciu też coś widać w tym miejscu.czy te zagniecenia są prawidłowe czy to ślady naprawy

post-1986-0-58046600-1325104227_thumb.jpg

Opublikowano

faktycznie może być zaciek, na innym zdjęciu też coś widać w tym miejscu.czy te zagniecenia są prawidłowe czy to ślady naprawy

Ja tam Ci odpowiem zlosnik.gif. To jest ślad zbyt mocnego przykręcenia wkrętów od listw aluminiowych -> najprawdopodobniej ktoś albo śruby dociągał, albo demontował listwę i od nowa przykręcał. Pytanie tylko z jakiego powodu hmm.gif ?

a nie możesz po prostu nic nie pisać ? w jednym z wątków Tomii wyraźnie pisał o wychodzeniu przed szereg i takie tam ...

od tego są moderatorzy Kolego, a tu widzę szeryfów więcej jak użytkowników się robi :-]

Niedługo to nie będzie w Kąciku kupującego wątku bez awantury o brak przywitania zlosnik.gif, a pełnia sezonu zakupowego cały czas przed nami hehe(1).gif i wzmożony ruch niewitających dopiero się zacznie...

Opublikowano

Chyba trafiłem na porządki :-), bo postów ubywa.

Każdy ma prawo do swojej opinii, byle wyrażał ją w sposób kulturalny bez obrażania innych. Nie każdemu to się zdarza.

W mojej ocenie kol. Karot wyjaśnił z jakiego powodu "pominął" przywitanie. Nie rozumiem o co robić tyle szumu na 4 stronach wątku.

Ja proponuję wrócić do adremu (lubię to słowo ostatnio ;-) ).

Zapytałeś o opinię. Kilka moich sugestii jest na fotkach. Oczywiście - nie traktuj tego jako "ocena fachowca", bo przecież jak Irek w zauważył wszelkie tego typu oceny są o kant d..y potłuc :-P.

W każdym razie - brakuje mi zdjęcia prawego tylnego narożnika od środka. Sprzedawca zrobił sprytne fotki 2x przodu i tylko lewą stronę tyłu. Skoro widać, że z tyłu było coś robione, dlaczego nie ma zdjęcia wnętrza? To od razu zwraca uwagę.

Temat listwy i zacieku - już został poruszony. Ja mogę wskazać jeszcze ramkę okienną i ew. kawałek dachu koło grzybka plus dach z tyłu. Wszystko na fotkach.

Zwróć uwagę, że te przyczepki, jeżeli naruszy je ząb wilgoci - przestają trzymać sztywność i przednia ściana zaczyna być zwichrowana (traci prostolinijność). Zwróć na to uwagę.

Fotki poniżej.

PS

Nie gniewaj się na mój (już usunięty post). Nie chcę nikogo pouczać, ale wypada powiedzieć cześć/witajcie. To moje zdanie.

post-2768-0-33220100-1325195922_thumb.jpg

post-2768-0-81060300-1325195925_thumb.jpg

post-2768-0-44603500-1325195931_thumb.jpg

post-2768-0-29931300-1325195934_thumb.jpg

post-2768-0-31698600-1325195940_thumb.jpg

Opublikowano

witam,nie chciałem nikogo urazić mysle ze nawet gdybym był faktycznie na co dzien na tyle nie kulturalny żeby nie mówić dzień dobry to prosząc kogos o pomoc przywitałbym się dla pozoru kultury,no nic szczerze chciełem dobrze wyszło zle mój błąd.

co do przyczepki to dzwoniłem do sprzedającego i gdy spytałem się o zacieki to pani mi powiedziała ze gdyby wszystko było ok to ta przyczepka kosztowała by coś około 23000pln (2000r),więc chyba sobie odpuszcze.

podoba mi się jeszcze przyczepa, chociaż nie mam już odwagi pytać

http://otomoto.pl/bu...s-T2718781.html

chociaż mam trochę wątpliwości i jest bardzo daleko odemnie taż może powinna kosztować ponad 23000 pln albo i lepiej.

dziekuje wszystkim za pomoc,

post-1986-0-56896700-1325271675_thumb.jpg

Opublikowano

podoba mi się jeszcze przyczepa, chociaż nie mam już odwagi pytać

http://otomoto.pl/bu...s-T2718781.html

chociaż mam trochę wątpliwości i jest bardzo daleko odemnie taż może powinna kosztować ponad 23000 pln albo i lepiej.

dziekuje wszystkim za pomoc,

hmm ona nie ma łazienki więc cena może wynikać właśnie z tego braku

kupując taką budkę większość jednak chce pomieszczenie WC :niewiem:

Opublikowano (edytowane)

Karot co do Caravelair`a wszystko byłoby OK, gdyby w ogłoszeniu nie pisało "STAN BARDZO DOBRY". Chyba powinno pisać "stan odzwierciedla kwotę sprzedaży". Dobrze jednak, że wyszło to przy rozmowie telefonicznej, a nie po przejechaniu paruset kilometrów. Kupienie przyczepy w takim stanie i jej porządne zrobienie to też jest jakieś wyjście z sytuacji, chociaż lepiej kupić od razu suchą przyczepę.

Burstner ten jest taki tani, gdyż jest bardzo mały i nie posiada łazienki.

Wszystko zależy do czego, jak i w ile osób chcesz taką przyczepkę użytkować.

I ładowność 100 kg - to mało...

Edytowane przez Miodzio (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Jeszcze całkiem niedawno byłem na etapie poszukiwania przyczepy dla siebie. Ogólnie to starsze Burstnery mi się nie podobały i wnętrza miały niezbyt przytulne (wiem - kwestia gustu). Ale ten egzemplarz robi wewnątrz świetne wrażenie. Naprawdę miło się w nim mieszka.

Cena nieco zastanawia, bo zwykle narzekamy, że drogo, a tu jakoś tanio. Moze wytłumaczeniem jest faktycznie brak WC. Ja szukałem tylko z toaletą, a od pewnego momentu to już tylko z toaletą kasetową. Może więcej osób myśli tak jak ja i dlatego brak toalety tak bardzo obniża cenę? Z drugiej strony DMC=750 kg jest dla wielu osób bardzo ważne.

Może określ swoje preferencje i oczekiwania. Jak liczna rodzina ma mieszkać w tej przyczepie? Gdzie zwykle będziecie się zatrzymywać i jaki holownik ma to ciągać. Będzie łatwiej coś doradzić.

Opublikowano

Karot - spójrz na lewą przód dachu... Myślę, że tu tez może być pies pogrzebany.

Napisz w kilku słowach w jakim składzie będziesz podróżował. Czy jeździsz solo, w duecie, czy z dziećmi - jeśli tak - to w jakim wieku one są. Łatwiej będzie doradzić.

Łazienka przyda się z kilku powodów. Zawsze można się w niej przebrać, czasami jak siąpi na dworze, a po dużej ilości piwa - czasem chce się do WC ;-) Po co wychodzić na dwór?

Druga kwestia to trudności w odsprzedaży. Kibelek ułatwia sprzedaż zdecydowanie. A pewnie w przyszłości budkę zmienisz ... :niewiem:

Pytaj śmiało. Temat "startu" został już załatwiony :-)

Opublikowano

Karot - spójrz na lewą przód dachu... Myślę, że tu tez może być pies pogrzebany.

lewy przód to tam gdzie logo ? czy chodzi o drugą stronę ?

bo po drugiej stronie co logo to chyba brud, nic tam "krzywego" nie widzę :hmm:

Opublikowano

Konrad - ja przyjmuje ogólnie przyjęta zasadę - strony określa się z miejsca siedzenia kierowcy. Więc strona przeciwna do naklejki :-)

Opublikowano (edytowane)

Napisz w kilku słowach w jakim składzie będziesz podróżował. Czy jeździsz solo, w duecie, czy z dziećmi - jeśli tak - to w jakim wieku one są. Łatwiej będzie doradzić.

Łazienka przyda się z kilku powodów. Zawsze można się w niej przebrać, czasami jak siąpi na dworze, a po dużej ilości piwa - czasem chce się do WC ;-) Po co wychodzić na dwór?

Druga kwestia to trudności w odsprzedaży. Kibelek ułatwia sprzedaż zdecydowanie. A pewnie w przyszłości budkę zmienisz ... :niewiem:

Pytaj śmiało. Temat "startu" został już załatwiony :-)

Brud z dachu spływa.Ludzie palą w kominach byle czym i pełno syfu z powietrza osiada robiąc takie zacieki a nie jakieś "Psy pogrzebane"....

Na tyle też ma takie zacieki.

Jak Ci się podoba to oglądaj -> szczególną uwagę zwróć na przednią plastikową bakistę w narożnikach przy listwie alu czy nie popękała bo jest problem co z tym później zrobić-> choć akurat ten egzemplarz ma ten poprawiony przód przez producenta(grubszy plastik i mniej uwypuklony).

Pozdrawiam

Przemek.

Edytowane przez Przemo.D (wyświetl historię edycji)