Skocz do zawartości

Susiec, Majdan Sopocki - karpackie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam miejsca na wyjazd - wkacje 2012. Interesuje mnie ściana wschodnia, gdzieś w okolicy Majdanu Sopockiego, Suśca itp. Czy ktoś może zna te rejony i może mi polecić jakiś ciekawy i spokojny kemping. Zależy mi na tym, żeby na kempingu była możliwość postawienia przyczepy oraz wynajęcia domku lub kempingu(dla szwagra) - najlepiej za niewielkie pieniądze. Będzie z nami małe dziecko i dlategodobrze by było żeby był jakiś plac zabaw.:dzieki: Pozdrawiam !!!

Opublikowano

Susiec

http://camping.susiec.of.pl/index1.htm

Zwierzyniec

http://www.zwierzyniec.info.pl/echo/ooerodek.html

Majdan Sopocki

http://camping.roztocze.prv.pl/

Na pewno w Suścu i Zwierzyńcu mają domki . W Zwierzyńcu jest plac zabaw dla dzieci .

Wieczorkiem wrzucę Ci kilka fotek z obu kempingów . Nie za bardzo mogę coś więcej powiedzieć , gdyż .........................

Jestem z Roztocza i z kempingów u nas nie korzystam :]

Opublikowano (edytowane)

Zwierzyniec

teren bardzo duży , domki , plac zabaw , miejsce na ognisko , zadaszona wiata na grilla , dostęp do jakiejś tam kuchni , nowe sanitariaty , ale nie widziałem w środku

post-1890-0-42549300-1325192824_thumb.jpg post-1890-0-93917800-1325192832_thumb.jpg

post-1890-0-97205000-1325192839_thumb.jpg post-1890-0-50744800-1325192848_thumb.jpg

Susiec

Teren duży , zadrzewiony , domki , plac zabaw , wiata zadaszona , nie wiem nie widziałem w jakim stanie sanitariaty.

post-1890-0-20046400-1325193215_thumb.jpg post-1890-0-05724300-1325193223_thumb.jpg

post-1890-0-57422500-1325193231_thumb.jpg post-1890-0-79305900-1325193238_thumb.jpg

To tak bardzo w skrócie jak coś pisz co cie jeszcze interesuje

Edytowane przez zundapp600 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

Witam Heniu

Twoja relacja też nam się przyda, chcemy -jak Ci mówiłem w Krakowie-wybrać się w parę załóg na Roztocze. Napisz czy interesuje Cię dalej bakista do Niewiadki

pozdrawiamy

Edytowane przez ed (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

Ed , jasne że jestem tym kuferkiem zainteresowany . A co do Roztocza , rzecz jasna zapraszamy . Sądzę że w niedługim czasie coś tu u nas zorganizujemy . Tylko jak tu w jakiś sensowny termin się wkręcić :hmm:

aby was zachęcić wkleję kilka fotek Tanwi z kaskadami , czyli popularne szumy

post-1890-0-15075900-1325279254_thumb.jpg

post-1890-0-90436300-1325279263_thumb.jpg

post-1890-0-09801500-1325279273_thumb.jpg

post-1890-0-85076200-1325279415_thumb.jpg

Edytowane przez zundapp600 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)
:biwak: W Majdanie Sopockim nad zalewem byłem kilka razy (bez przyczepy) na początku lat dwutysięcznych. Jest to urokliwe miejsce, zresztą jak całe ROZTOCZE. Woda w zalewie jest czysta ,przepływowa , nadaje się do kąpieli oraz kilkusetmetrowego pływania pod lekki prąd w stronę śluzy i z powrotem. Na prawym brzegu zalewu znajduje się plaża trawiasto -piaszczysta . Na lewym wypożyczalnia rowerów wodnych i kajaków. Majdan Sopocki jest położony między Parkiem Krajobrazowym Puszczy Solskiej a Krasnobrodzkim Parkiem Krajobrazowym . :biwak:Piękna okolica oraz przyroda, a około 10-12 kilometrów dalej za m. Susiec w kierunku na Lubaczów znajduje się Rezerwat Krajobrazowy nad rzeką Tanwią. W mojej opinii jest to jedno z ciekawszych miejsc w Polsce. W głębokim parowie porośniętym wysokimi drzewami płynie Tanew tworząc na odcinku około 1500metrów 24 wodospady ( porohy jak opisywał H. Sienkiewicz w Potopie). Na tym odcinku Tanew jest prawdziwą górską rzeką w której żyją pstrągi i lipienie. Szum przelewającej się wody na tych" porohach" słychać z kilkudziesięciu metrów. Jest to przepiękne miejsce ,które trzeba zobaczyć i polecam je wszystkim zainteresowanym ROZTOCZEM. Na kempingu w Suścu nie byłem , dlatego nie wypowiadam się na ten temat. Edytowane przez Lucek26 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Witam

Jeśli chodzi o kemping w Suścu to zaglądnąłem tam w zeszłym roku Czasy świetności tego ośrodka pamiętają jeszcze pewnie Gierka Posiadają domki do wynajęcia W toaletach i pod prysznicami było naprawdę czysto Myślę że to fajny pomysł na trudne czasy

Życzę Wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam, wróciłem właśnie z objazdówki po Polsce. Trafiłem na kilka dni na Roztocze. Baza - Majdan Sopocki. Pole  z zapleczem dla wyrozumiałych. Roztocze piękne warte grzechu. Wspaniali ludzie, jest co oglądać fotografie powyżej. Pozdrowienia dla Waldka z rodziną - forumowicza, z którymi spedziliśmy kilka fajnych dni. Koszt pola bardzo tanie.

Opublikowano

Witam, wróciłem właśnie z objazdówki po Polsce. Trafiłem na kilka dni na Roztocze. Baza - Majdan Sopocki. Pole  z zapleczem dla wyrozumiałych. Roztocze piękne warte grzechu. Wspaniali ludzie, jest co oglądać fotografie powyżej. Pozdrowienia dla Waldka z rodziną - forumowicza, z którymi spedziliśmy kilka fajnych dni. Koszt pola bardzo tanie.

Leszku Bardzo Dziękuję Eli i Tobie za mile spędzony czas w Majdanie Sopockim i zwiedzaniu Roztocza które jest nad zwyczaj dzikie a szczególnie spływ kajakowy :]  który daje ogromną radochę ,myśle że jeszcze zrobimy powtórkę w innym rejonie Polski.

Pozdrowienia Dla Was :blagac:

Opublikowano

Leszku Bardzo Dziękuję Eli i Tobie za mile spędzony czas w Majdanie Sopockim i zwiedzaniu Roztocza które jest nad zwyczaj dzikie a szczególnie spływ kajakowy :]  który daje ogromną radochę ,myśle że jeszcze zrobimy powtórkę w innym rejonie Polski.

Pozdrowienia Dla Was :blagac:

Cześć

Możecie coś więcej odpowiedzieć o spływie bo wybieramy się po raz kolejny na Roztocze pod koniec sierpnia i właśnie jedną z atrakcji ma być spływ. Płynęliście Tanwią czy Wieprzem?

My na razie mamy doświadczenie tylko z Wieprza z odcinka do Zwierzyńca.

Pozdrawiam

Opublikowano

post-1079-0-42813900-1375127476_thumb.jpgpost-1079-0-11716400-1375127541_thumb.jpg

post-1079-0-85772800-1375127714_thumb.jpgpost-1079-0-82761700-1375127753_thumb.jpgpost-1079-0-04243700-1375127997_thumb.jpgpost-1079-0-15075300-1375128122_thumb.jpg

Płyneliśmy Tanwią ok 3 godzinki z gościem umówiliśmy się nad szumami na tym parkingu w lesie a namiary dali nam z tego kiosku co sprzedają pamiątki :look: przyjechał i nas wywiózł i spłyneliśmy do mostu gdzie się zaczynają szumy czyli do tego parkingu gdzie można zwiedzać szumy za kajak 40 zł polecam przygoda niesamowita wąsko nurt dosyć spory dużo zakrętów

• 1 rok później...
Opublikowano

Polecam niewielki, ale urokliwy camping "CEZAN" w Majdanie Sopockim. Byłem tam od 25 do 30 lipca. Nie uwierzycie, ale zaglądam tam każdego roku (chociaż na kilka dni) od 19 lat. Wspaniałe miejsce zarówno na pobyt stacjonarny jak i na bazę wypadową na niezapomniane roztoczańskie wyprawy. Pozdrawiam Wszystkich forumowiczów.