Skocz do zawartości

Jakie sprawdzone modele przyczep polecacie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam taka prosbe do Was.

Prosilbym o wskazanie najbardziej sprawdzonych i polcanych przyczep kampingowych z uzasadnieniem swej odpowiedzi oraz tych przyczep od ktorych niestety trzeba sie trzymac z daleka.

Prosilbym uwzglednic charakterystyke samej budowy , funkcjonalnosci, wytrzymalosci nie skupiajac sie na wadach powstalych ze wzgledu na uszkodzenia, wilgosc lub temu podobne.

Bede bardzo wdzieczny za wszelkie sugestie .

Rowniez niechcialbym okreslac zadnych ograniczajacych kryteriow typu , rok, ilosc lozek czy dlugosc.

Zwyczajnie prosze o wasze sugestie jak byscie mieli polecac swojemu znajomemu to jaka i dlaczego .

Pozdrawiam wszystkich i czekam na ciekawe opinie.

Edytowane przez karawan (wyświetl historię edycji)
  • Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Według mnie każda przyczepka jest dobra jeżeli nie jest rozwalona, lub nie była

a potem naprawiona byle jak do sprzedaży. Forumowicze tutaj z tego co wiem posiadają

przyczepki od nowych po trzydziestoletnie i każdy jest z nich zadowolony.

Sam musisz określić przed zakupem co Ci jest potrzebne w przyczepce, jaki masz holownik

a następnie szukać. Na pewno należy uważać na Angielki, choć nie jest to regułą bo każda może być

tzw. "kleszczem" każdą należy rozpatrywać indywidualnie, i jeżeli trzy przyczepki jednej firmy okażą się

liche to nie oznacza to że wszystkie takie są. Wszystko zależy od poprzednich właścicieli, jak dbali

o nie, jak były eksploatowane, jak były zimowane i wiele innych. Przed zakupem warto zrobić

listę co jest mi niezbędne, a co nie z czego mogę ewentualnie zrezygnować, a potem szukać

szukać i jeszcze raz szukać. Jak ja kupowałe to nie byłem nastawiony na żadną konkretną markę

zależało mi na stanie technicznym i tego szukałem, to był mój priorytet,w określonej kwocie

oczywiście, maraka to sprawa drugorzędna według mnie.

Takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam. :banan:

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam taka prosbe do Was.

Prosilbym o wskazanie najbardziej sprawdzonych i polcanych przyczep kampingowych z uzasadnieniem swej odpowiedzi oraz tych przyczep od ktorych niestety trzeba sie trzymac z daleka.

Prosilbym uwzglednic charakterystyke samej budowy , funkcjonalnosci, wytrzymalosci nie skupiajac sie na wadach powstalych ze wzgledu na uszkodzenia, wilgosc lub temu podobne.

Bede bardzo wdzieczny za wszelkie sugestie .

Rowniez niechcialbym okreslac zadnych ograniczajacych kryteriow typu , rok, ilosc lozek czy dlugosc.

Zwyczajnie prosze o wasze sugestie jak byscie mieli polecac swojemu znajomemu to jaka i dlaczego .

Pozdrawiam wszystkich i czekam na ciekawe opinie.

ze względu na konstrukcję to niewiadów i eriba - pierwsza to laminat który nie gnije, druga to stalowy szkielet który też jest trwalszy niż drewno

reszta pytania jest bez sensu, bo po co mam Ci polecać i opisywać zalety małej niewiadki dla 2os, jak Ty planujesz jeździć np w 2+3 ?

albo opisywać zachodnie budki jak np przeznaczasz na zakup 4tyś zł ?

dla mnie podstawą jest kibelek (ew może być sama łazienka z toaletą przenośną), min dwa łóżka - jedno dla nas, plus dla dzieciaków jedno lub dwa

ogrzewanie gazowe, plus lodówka ma prąd i gaz, mebelki w kolorze drewna, budka ma być zgrabna do manewrowania i DMC mniejsze od 1100kg

i te warunki spełnia hobby z podpisu ;)

Edytowane przez konrad_b (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Witam.

Z tego co pamiętam to KOl. karawan ma sprowadzać przyczepy z Anglii.

Zakładam że Kol. chociaż trochę się zna na przyczepach. A jak nie, to może jakiś przyśpieszony kurs polecam.

A jaka prowizja za sprowadzenie cepy z Angli ????

A o zniżkach dla forumowiczów?

Temat był już omawiany na forum i Kol. może sobie za darmo poczytać.

Miłego dnia.

Opublikowano

Ja poleciłbym LMC ze względu na solidność konstrukcji i grubość ścian. Jest to o tyle ważne, że przyczepa nie rozgrzewa się podczas upałów a i w chłodniejsze dni dobra izolacja się przydaje:)

Wadą jest wysokie DMC w porównaniu z innymi markami w tych samych gabarytach.

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Zakładam że Kol. chociaż trochę się zna na przyczepach. A jak nie, to może jakiś przyśpieszony kurs polecam.

o widzisz Sławciu, to ja się produkuje a tu Kolega na gotowe liczy :-]

dziwny temat, zwłaszcza po lekturze wątku powitalnego :niewiem:

prze edytuje trochę swój wcześniejszy post :skromny:

Opublikowano

Proponuję poszukać w otchłani forum. Co piąty nowy forumowicz wyskakuje z pytaniem "którą przyczepę polecacie".

Wykaż chłopie trochę inwencji, a nie czekaj na gotowe :ok:

Opublikowano

Witam.

Sławcio, absolutnie się z Tobą zgadzam :ok: poza tym co dla handlarza ma za znaczenie jaką markę ma do sprzedaży, najważniejsze aby była w pełni sprawna i pochodziła z legalnego źródła

Opublikowano

Witam ze mala burze wywolalem :-)

Zatem sprostuje na kilka tutejszych wypowiedzi.

Po pierwsze, zgadza sie sprowadzam przyczepki do Polski( tzn mam zamiar je sprowadzac , bo narazie to sprzedawalem je u siebie w Irlandii)

Juz spiesze z wyjasnieniami.

Nastal kryzys, wielu ludzi stracilo prace, albo nie jest juz wstanie finansowo realizowac swoich potrzeb i decyduja sie na sprzedaz swoich przyczepek. Przyczepki sa angielskie bo jak wiadomo Irlandia nie produkuje swoich wlasnych. Dlatego czesto jezdzac po Irlandi, Angli , Walii lub Irlandii Polnocnej mam wiele konktakow i dostaje sygnaly z roznych stron o tym ze ktos chcialby sprzedac przyczepke, jade ogladam i jelsi jest w bardzo dobrym stanie ( NIGDY NIE DECYDUJE SIE NA ZADNE DO NAPRAWY LUB MASKOWANIE WAD) i dogadam sie do ceny to taka przyczepke zakupuje. Czesto zdaza sie ze ktos ejst zainteresiowany wymienic na inny model ktory mam , z doplata z jednej lub drugiej strony.

Zawsze decyduje sie na zakup tylko naprawde w idealnym stanie ( jedna mam w opisie na dole )

Nie kazda przyczepke warto przywozic do Polski ( koszty transportu sa duze)

Nie oferuje przywozu pod zamowienie konkretnej przyczepki biorac za to prowizje tylko moge przywiezc przyczepke ktora mam juz kupiona, ewentualnie wyslucham sugestii jaka ktos bardzo posuzkuej i moge sie zdecydowac takiej poszukac , ale jak opisywalem wczesniej nie kazda przyczepke sie oplaca przaywozic do Polski. Mam stale koszty transportu i to podnosi cene za bardzo tych starszych i tanszych. Dlatego decyduje sie przedstawic oferte przyczepki ktora mam zebrac zainteresowane osoby i poinformowac o dacie pryzjazdu do Polski gdzie w Belchatowie woj. lodzkie bedzie mozna ja zobaczyc. Moge sie umowic rowniez czasami na ogledziny po drodze w dniu ktorym ja przywoze.

Dokoncze swa wypowiedz w nastepnym poscie musze zawiezc dzieci do przedszkola :-)

Opublikowano

kolego rozumiem że chcesz rozkręcić interes i poznać oczekiwania klienteli ale to wszystko nie jest takie proste O model XXX jest super i można w ciemno kupować a YYY to złom i tyle Trzeba wyczucie, czujne oko, doświadczenie itd itd Pamietaj też że klient jest najważniejszy a najlepsza reklama to poczta pantoflowa :-]

PS. to nie Ty czasem do mnie dzwoniłeś? że szukasz przewoźnika do ściągnięcia z Angli budki dmc1800 bo brakowało możliwości auta i uprawnień :hmm:

Opublikowano

kolego rozumiem że chcesz rozkręcić interes i poznać oczekiwania klienteli ale to wszystko nie jest takie proste O model XXX jest super i można w ciemno kupować a YYY to złom i tyle Trzeba wyczucie, czujne oko, doświadczenie itd itd Pamietaj też że klient jest najważniejszy a najlepsza reklama to poczta pantoflowa :-]

PS. to nie Ty czasem do mnie dzwoniłeś? że szukasz przewoźnika do ściągnięcia z Angli budki dmc1800 bo brakowało możliwości auta i uprawnień :hmm:

Nie kolego to nie ja do ciebie dzwonilem jam mam wlasny holownik. ;-)

Wiem ze poczta pantoflowa to najlepsza reklama i wiem ze jesli jestem swiadomy produktu ktory oferuje ( a jestem ) to wowczas opinia o mnie pojdzie w swiat. I jestem odpowiedzialnym czlowiekiem ktory ma swiadomosc tego co robi izdecydowalem sie tutaj o tym napisac.

Wiem co mam i szkoda bym sprzedawal naprawde ciekawe przyczepki do handlarzy ktorzy pozniej dolicza krocie. Jednak nie ukrywam ze jesli bedzie brak zainteresowania dana przyczepka to bede zmuszony ja oddac handlarzowi. Czyli miejcie swiadomosc ze moge ja sprzedac w dobrej cenie.

Mam terax jedna w supet stanie z 2004 roku . Jest naprawde godna polecenia. do ceng napewno sie dogadamy. Nie moge jeszczw zamieszczac ogloszen . jestem jeszcze za swiezy tutaj ;-)

Wracajac do sedna tematu.

Chcialbym abyscie nie probowalu mi polecac wedle kryteriow. Ja bardziej oczekuje opini typu:

MIALEM PRZYCZEPKE Xxx ktora byla bardzo przestronna , udalo mi sie kupic nieuszkidzona jednak okazalo sie ze byla bardzo trudna do prowadzenia, meble szybko sie wycieraly, materialy slabej jakosci, malo funkcjonalna lazienka bla nla bla .

cos takiego co wyklaruje obraz jak wsrod samochodow.

pozdrawiam

Opublikowano

Kol. karawan.

Podoba mi się inicjatywa sprowadzania budek w bardzo dobrym stanie "nigdy nie decydowanie się na naprawy i maskowanie" - jak sam piszesz (krzyczysz). Sam chętnie bym skorzystał z dobrej oferty, szczególnie gdybyś z czasem i wraz z liczbą sprzedachych na forum przyczep stał się wiarygodnym importerem. Tacy naprawdę wiarygodni, uczciwi importerzy działają np. na forach motoryzacyjnych (tzn. samochodowych) i mimo oferowania wyższych cen od handlarzy podpicowanym złomem, to mają się dobrze, sprzedają wiele aut itd.

Ale jakoś jak dla mnie podszedłeś do sprawy od d... strony. Nie lepiej zarejestrować się na forum jako firma. Potem w kilku zdaniach opisać swój biznes (co już powyżej zrobiłeś, ale w wątku o polecanych przyczepach) i zaoferować swoje usługi / towar. Wszystko by było klarowne, każdy miałby jasność o co chodzi. A tak, to chłopaki czują się - jak sądzę - wprowadzeni w błąd pierwszymi postami i teraz musisz odbudowywać zaufanie zamiast skorzystać z oczywistego kredytu początkowego. Dla mnie jeśli ktoś kręci na początku to nie jest mu łatwo pokazać się jako wiarygodny później. Pomyśl o odczuciach osób, które są Twoimi potencjalnymi klientami w przyszłości bliskiej i dalekiej.

Pozdrawiam i życzę powrotu na właściwe tory po falstarcie, bo naprawdę przyda się na forum kilku importerów przyczep, od których można brać towar bez obawy o maskowanie wad złomu. Uczciwość jest i będzie coraz bardziej w cenie.

Opublikowano (edytowane)

Ale jakoś jak dla mnie podszedłeś do sprawy od d... strony. Nie lepiej zarejestrować się na forum jako firma. Potem w kilku zdaniach opisać swój biznes (co już powyżej zrobiłeś, ale w wątku o polecanych przyczepach) i zaoferować swoje usługi / towar. Wszystko by było klarowne, każdy miałby jasność o co chodzi. A tak, to chłopaki czują się - jak sądzę - wprowadzeni w błąd pierwszymi postami i teraz musisz odbudowywać zaufanie zamiast skorzystać z oczywistego kredytu początkowego. Dla mnie jeśli ktoś kręci na początku to nie jest mu łatwo pokazać się jako wiarygodny później. Pomyśl o odczuciach osób, które są Twoimi potencjalnymi klientami w przyszłości bliskiej i dalekiej.

:bravo:

http://forum.karawan...post__p__205833

myślę że ten dział byłby odpowiedni na ten wątek

http://forum.karawan...85-oferty-firm/

i nie ma się co zasłaniać że nie jesteś firmą

Dla formalności, jedyną różnicą pomiędzy kontem zwykłym a firmowym jest możliwość zakładania tematów w tym dziale oraz specjalne oznaczenie.
Opublikowano

Wedle juz kilku sugestii poprawie sie i zarejstruje sie jako firma.

Bardzo przepraszam za ewentualne wprowadzenie w blad. Moim celem napewno jest import i sprzedaz przyczep i nie rejstrowalem sie jako firma tylko dlatego ze bylem przekonany o slusznosci takiego wyboru tylko dla dzialalnosci gospodarczych

Opublikowano

Wedle juz kilku sugestii poprawie sie i zarejstruje sie jako firma.

Bardzo przepraszam za ewentualne wprowadzenie w blad. Moim celem napewno jest import i sprzedaz przyczep i nie rejstrowalem sie jako firma tylko dlatego ze bylem przekonany o slusznosci takiego wyboru tylko dla dzialalnosci gospodarczych

napisz do Admina to zmieni Ci to konto na "firmowe" :ok: