Forum Karawaning.pl: Zarys I Rajdu Karawaning.pl - Forum Karawaning.pl

Skocz do zawartości

• 34 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Zarys I Rajdu Karawaning.pl Czyli jak to się je ;)

Napisano 16 październik 2011 - 20:57 (#1) Użytkownik nie jest zalogowany   Tomii 

• Wyświetl blog
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Administracja
  • Postów 6355
  • Rejestracja pią, 14 paź 05
  • Sprzęt:Brak

Moi drodzy, niektórym mogło obić się już o uszy że planujemy majówkę, która ma w tym roku 9 dni przy 3 dniach urlopu, na Chorwacji dokładniej na Istrii.
Jako że zdajemy sobie sprawę iż wiele osób nie ma możliwości wzięcia wolnego, nie jest chętnych na taką wyprawę XI Zlot zostawiamy w kraju (o ile się tylko znajdzie miejsce i organizator).
Pomysł rajdu zrodził się na X Zlocie i w chwili obecnej próbujemy razem z Miodziem i tomkkiem znaleźć odpowiedni kemping. W tej chwili czekam na spotkanie z kierownikiem polskiego oddziału Chorwackiej Wspólnoty Turystycznej. Zobaczymy - może nam pomogą w organizacji tego przedsięwzięcia.

Podsumowując - wiadomo kiedy (wyjazd z Polski 27 kwietnia, powrót do Polski 6 maj), wiadomo mniej więcej gdzie (rejon Istrii głównie ze względu na dobry dojazd i niewielką odległość). Co do kempingu trwają poszukiwania tak żeby było to dla nas jak najlepsze miejsce i dobrej cenie. Cała reszta zależy od nas samych i planujemy ją tu na forum Dołączona grafika.

Wszystkich którzy byli by zainteresowani takim wyjazdem zapraszamy do wspólnej dyskusji.
Dołączona grafika Naklejki, flagi, smyczki Dołączona grafika

Każda kupiona flaga, naklejka, smyczka czy ramka pomaga utrzymać nasz serwer.

Dołączona grafika Klub Myszki Miki Dołączona grafika

Napisano 16 październik 2011 - 21:04 (#2) Użytkownik jest zalogowany   Adam1988 

• Karawaning user
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 524
  • Rejestracja czw, 19 lut 09
  • Telefon:506 909 083
  • Sprzęt:Przyczepa
  • Model:Chateau Cantara 908
  • Holownik:Lancia Lybra 2.4 jtd 140HP(M)

Hej!

Zainteresował mnie ten pomysł ale... :niewiem:
Rajd od zlotu bedzie różnił się tylko odległością? czy planujecie przemieszczać się w ciągu tych 9 dni?

Takie pierwsze pytanie mi się nasunęło.
Pozdrawiam
Adam

To możliwość spelnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące...

Napisano 16 październik 2011 - 21:06 (#3) Użytkownik nie jest zalogowany   piotrekbb 

• Maniak karawaningu
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1543
  • Rejestracja wto, 22 cze 10
  • SkądBielsko-Biała
  • Sprzęt:Namiot
  • Model:Była i nie ma.
  • Holownik:Jest

My jesteśmy chętni ,dyskutowaliśmy o tym z Miodziem mocząc tyłki w Adriatyku.Myśle,że fajnie pojechać w taką trase na kilka/kilkanaście /kilkadziesiąt zestawów.
Nigdy nie byłem z przyczepą w CRO z Bielska to ok 950km przez Austrie.Słowenia to drogie winiety ,nie wiem jak przez Węgry , jak wygląda tam oplata przy zestawach ponad 3.5t .

Użytkownik piotrekbb edytował ten post 16 październik 2011 - 21:10

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Gewichtsverhältnis: Dołączona grafika = 77% - Index: Dołączona grafika = 108 km/h - Steigung: Dołączona grafika = 26%

Napisano 16 październik 2011 - 21:08 (#4) Użytkownik nie jest zalogowany   NICKT 

• Wyświetl galerię
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 3016
  • Rejestracja sob, 17 paź 09
  • Sprzęt:Kamper

Byłem kiedyś na Istrii tylko autkiem (wtedy nawet nie śniłem o cepce), zainstalowaliśmy się w samej Puli i stamtąd robiliśmy wycieczki po całym półwyspie. Było to w ferie zimowe i ze spokojem zmieściliśmy się w 6 dniach z podróżą. Biorąc pod uwagę dojazd i powrót z cepką to spokojnie wystarczy czasu na zwiedzenie tego pięknego zakątka. Trochę zdjęć dla zachęty właśnie z Istrii znajdziecie w moim niedokończonym poście http://cirrustravel....-2000-2010.html
Ja niestety w tym czasie "pracuję" :( a chętnie bym się pisał na taki rajd.
Polecam :)

Napisano 16 październik 2011 - 21:13 (#5) Użytkownik nie jest zalogowany   Tomii 

• Wyświetl blog
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Administracja
  • Postów 6355

Adam też jest to temat który trzeba przedyskutować Dołączona grafika. Dla mnie wiadome jest że nie przeskoczę tego dystansu bez noclegu. Gdzieś trzeba się przespać i jadąc i wracając. Czy jest sens zmieniać kemping będąc na samej Istrii? Sama Istria duża nie jest. Zmieniać miejsce dla samego faktu zmiany miejsca (z jednej miejscowości na Istrii do drugiej miejscowości na Istrii) to będzie sztuka dla sztuki Dołączona grafika i chyba to nie ma sensu.
Więc podsumowując Rajd od Zlotu będzie się różnił (przynajmniej dla mnie) że będę miał nocleg w 3 miejscach. No i oczywiście nie mamy na myśli wspólnego przemieszczania się np. w 20 załóg. Tylko dzielimy się w grupy 3-5 załogowe i spotykamy się na konkretnych kempingach/kempingu (dlatego kempingu bo może ustalić tylko jedno wspólne miejsce "zbiórki" u celu naszego rajdu).

Napisano 16 październik 2011 - 21:15 (#6) Użytkownik nie jest zalogowany   kit 

• knausklub knausiaki
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 4494
  • Rejestracja sob, 12 kwi 08
  • Telefon:888192516
  • SkądPyrlandia
  • Model:KNAUS SÜDWIND
  • Holownik:M-B V220 CDI

my też zainteresowani jesteśmy i to bardzo :jump:

możemy zaproponować http://www.camping-a...rina-camp-labin i gwarantujemy że nikt zawiedziony nie będzie :ok: co nie Adas??

ps.Piotrek yestawem pow 3.5 lecisz tak samo jak zwykłym :ok:

Dołączona grafika Gewichtsverhältnis: Dołączona grafika = 50% - Index: Dołączona grafika = 110 km/h - Steigung: Dołączona grafika = 28%

Napisano 16 październik 2011 - 21:17 (#7) Użytkownik jest zalogowany   Adam1988 

• Karawaning user
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 524

A no tak :swiety: rajd pod względem zwiedzania okolicy. Rozumiem.

Wstępnie się piszemy i z tego co wiem nie tylko My :palacz:

PS. Sv Marina cudowne miejsce :serducha:

Użytkownik Adam1988 edytował ten post 16 październik 2011 - 21:18

Napisano 16 październik 2011 - 21:18 (#8) Użytkownik nie jest zalogowany   Tomii 

• Wyświetl blog
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Administracja
  • Postów 6355

Wyświetl postUżytkownik piotrekbb dnia 16 październik 2011 - 21:06 napisał

My jesteśmy chętni ,dyskutowaliśmy o tym z Miodziem mocząc tyłki w Adriatyku.Myśle,że fajnie pojechać w taką trase na kilka/kilkanaście /kilkadziesiąt zestawów.
Nigdy nie byłem z przyczepą w CRO z Bielska to ok 950km przez Austrie.Słowenia to drogie winiety ,nie wiem jak przez Węgry , jak wygląda tam oplata przy zestawach ponad 3.5t .

Słowenia to droga winieta jeśli przejedziesz 30 km autostradą. Jeśli pojedziesz Graz - Maribor- Lubljana - Koper to wychodzi że ta autostrada będzie tańsza niż autostrada Chorwacka Dołączona grafika, ale dojazd będziemy omawiać w innym temacie.

Napisano 16 październik 2011 - 21:20 (#9) Użytkownik nie jest zalogowany   piotrekbb 

• Maniak karawaningu
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1543
  • SkądBielsko-Biała

Tomii czyli nie jadą wszyscy razem na jeden kemping ? Również nie mam zamiaru jechac non stop , raczej z noclegiem tranzytowym.Ja bym proponował zbiórkę jeszcze w polsce i wspólną jazde do celu .
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Gewichtsverhältnis: Dołączona grafika = 77% - Index: Dołączona grafika = 108 km/h - Steigung: Dołączona grafika = 26%

Napisano 16 październik 2011 - 21:23 (#10) Użytkownik jest zalogowany   Adam1988 

• Karawaning user
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 524

Wyświetl postUżytkownik piotrekbb dnia 16 październik 2011 - 21:20 napisał

Tomii czyli nie jadą wszyscy razem na jeden kemping ? Również nie mam zamiaru jechac non stop , raczej z noclegiem tranzytowym.Ja bym proponował zbiórkę jeszcze w polsce i wspólną jazde do celu .

Jak to widzisz?
Zgłosi się 30 zestawów i wszyscy gęsiego pojedziemy razem?
To nas w telewizji bedą pokazywać, tylko za żadne skarby nie wymyślą przeciw czemu protestujemy :sciana:

Użytkownik Adam1988 edytował ten post 16 październik 2011 - 21:26

Napisano 16 październik 2011 - 21:26 (#11) Użytkownik nie jest zalogowany   terenowiec 

• Karawaning user
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 696
  • Rejestracja nie, 12 lip 09
  • Telefon:606 28 64 73
  • SkądStrzelin - Dolny Ślask
  • Model:Sterckeman 545 TK
  • Holownik:Toyota Land Cruiser 3.0 TD

W Słoweni wyjdzie ze 4 razy taniej niż ja miałbym płacić myto na nszych autostradach. Jak dobrze pójdzie, to my też się na to piszemy, ale odpowiedź poznamy dopiero w marcu.

Napisano 16 październik 2011 - 21:26 (#12) Użytkownik nie jest zalogowany   piotrekbb 

• Maniak karawaningu
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1543
  • SkądBielsko-Biała

Przeciw Viatoll protestujemy ;) Trzeba najpierw ustalić ile zestawów pojedzie , myślisz,że uzbiera sie 30 załóg do CRO ? :niewiem:

Napisano 16 październik 2011 - 21:30 (#13) Użytkownik nie jest zalogowany   Tomii 

• Wyświetl blog
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Administracja
  • Postów 6355

Wyświetl postUżytkownik piotrekbb dnia 16 październik 2011 - 21:20 napisał

Teraz pomyśl że musisz znaleźć parking na który wjedzie 30 zestawów i wszyscy się zmieszczą, albo że zajeżdżamy na stację i tankujemy 30 zestawów na raz. Poza tym jadą również ludzie z dziećmi - które trzeba karmić, przebierać itd.. Wjazd na kemping w 30 zestawów na raz Dołączona grafika - też jaja. Czasu by nam nie starczyło. Piotrek jazda w 30 zestawów to po prostu chory pomysł Dołączona grafika. Piątka to jest maks, a optymalnie to jest jechać w 2-3 łatwiej się po prostu zgadać co do tankowania, posiłków czy odpoczynku.

Napisano 16 październik 2011 - 21:34 (#14) Użytkownik jest zalogowany   Adam1988 

• Karawaning user
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 524

2-3 optymalnie 5 max Tomii ma racje. Cieżko wszystkim dogodzić i cieżko wszystko zgrać... Też bez sensu żeby np 9 zestawów czekało bo 10 skoczyła się zupa.

Napisano 16 październik 2011 - 21:35 (#15) Użytkownik nie jest zalogowany   piotrekbb 

• Maniak karawaningu
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1543
  • SkądBielsko-Biała

No coż :hehe: myslałem,ze to rajd wszechczasów ,trudno moze ktoś mnie przygarnie do swojej piątki .

Udostępnij ten temat:

• 34 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »