- Każda osoba korzystająca z kącika giełdy ma obowiązek zapoznania się z poniższym regulaminem.
- Administratorzy i Moderatorzy forum Karawaning.pl nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za wystawione ogłoszenia oraz przebieg transakcji - dlatego każdy korzystający z giełdy proszony jest o zachowanie rozsądku przy rozliczeniach finansowych.
- Wystawione ogłoszenie powinno być odpowiednio zatytułowane. Temat takiego ogłoszenia powinien zaczynać się od oznaczenia:
[K] – dla ofert kupna
[S] – dla ofert sprzedaży
[O] – dla ofert typu „oddam”
[Z] – dla ofert zamiany
Następnie po oznaczeniu rodzaju ogłoszenia wstawiamy nazwę wystawianego przedmiotu. W nazwach jest dowolność z wyjątkiem pojazdów kempingowych. Dla przyczep kempingowych tytuł ogłoszenia musi zawierać koniecznie DMC przyczepy, markę oraz jej rocznik produkcji. Dla samochodu kempingowego tytuł musi zawierać markę zabudowy oraz rok produkcji. - W treści ogłoszenia koniecznie musi znaleźć się:
- cena
- sposób kontaktu ze sprzedającym (pw/e-mail/telefon)
- Ogłoszenia mogą być umieszczane przez użytkowników którzy mają minimum 20 postów lub są zarejestrowani na forum więcej niż pół roku.
- Po okresie 30 dni ogłoszenia przestają być wyświetlane.
- Wszelkie zmiany (np. ceny) wprowadzamy do ogłoszenia jako odpowiedź na swój post.
- Moderator oraz Administrator usuwa ogłoszenie jeśli post zostanie napisany/zatytułowany niezgodnie z regulaminem.
- Osoba która po raz kolejny wystawi ogłoszenie w nieprawidłowy sposób może zostać ostrzeżona poprzez zmianę statusu ostrzeżeń lub może zostać jej zablokowany dostęp do forum na określony czas.
- Kącik ogłoszeń nie jest kącikiem dyskusyjnym, zabrania się zatem prowadzenia dyskusji w tej części forum. Osoby które będą podejmowały starania rozpoczęcia dyskusji w kąciku mogą zostać ukarane poprzez system ostrzeżeń.
- Kącik służy do zamieszczania ofert prywatnych. Oferty komercyjne będą usuwane, a osoby zamieszczające je mogą zostać ukarane brakiem dostępu do forum.
Regulamin forumowej giełdy Karawaning.pl Przed umieszczeniem ogłoszenia koniecznie zapoznaj się z Regulaminem
Napisano 02 październik 2011 - 13:13 (#1)
Napisano 11 listopad 2011 - 17:21 (#2)
Pozdrawiam!
Napisano 18 listopad 2011 - 20:28 (#3)
Napisano 18 listopad 2011 - 21:57 (#4)
Napisano 29 styczeń 2012 - 23:28 (#5)
Użytkownik Tomii dnia 02 październik 2011 - 13:13 napisał
W związku z tym, że forumowicze notorycznie łamią ten punkt regulaminu, ogłoszenia będą zamykane po dodaniu. Wszelkie pytania do sprzedającego/kupującego na PW.
W przypadku chęci uzupełnienia opisu, sprzedający/kupujący może skontaktować się z moderatorem lub administratorem w celu chwilowego otwarcia tematu.
Napisano 08 marzec 2012 - 15:40 (#6)
p11 czy ja jako firma mogę zamiescić ofertę sprzedarzy ?
została zakupiona częśc do przycepy przez klienta po weryfikacji okazało sie ze nie pasuje nie bardzo wiadomo co z tym zrobić
Napisano 08 marzec 2012 - 19:50 (#7)
Użytkownik andrewa1 dnia 08 marzec 2012 - 15:40 napisał
p11 czy ja jako firma mogę zamiescić ofertę sprzedarzy ?
została zakupiona częśc do przycepy przez klienta po weryfikacji okazało sie ze nie pasuje nie bardzo wiadomo co z tym zrobić
Jeśli sprzedajesz jako firma to w Ofertach firm
Jeśli ma być sprzedane prywatnie, to Twój klient powinien zamieścić to ogłoszenie.
Napisano 08 marzec 2012 - 21:13 (#8)
Użytkownik Tomii dnia 08 marzec 2012 - 19:50 napisał
Jeśli ma być sprzedane prywatnie, to Twój klient powinien zamieścić to ogłoszenie
rozumiem chciałem być w zgodzie z regulaminem
z klientem jest problem bo nie jest zarejestrowany na forum a jak to zrobi teraz to regulamin
dziękuje za odpowiedz

Pomoc

Kanał RSS