-
6 stron
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
montaż haka holowniczego
Napisano 24 marzec 2007 - 22:34 (#1)
Mam pytanko
, zamierzam sam montować hak w samochodzie
, ale nie wiem czy nie pojawi się jakiś błąd w kompie (jak żarówka się przepaliła, to zostałem poinformowany która). Wcześniej jak sam montowałem nie miałem tego problemu (wpinam się przewodami w lampy tylne). A autko to Opel Zafira 2002 rok.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Pozdrawiam, Jacek

Gewichtsverhältnis:
= 56% - Index:
= 109 km/h - Steigung:
= 29%
Pozdrawiam, Jacek

Gewichtsverhältnis:
= 56% - Index:
= 109 km/h - Steigung:
= 29%
Napisano 24 marzec 2007 - 22:40 (#2)
Jacol montuj będzie bez problemu znam to autko jak własną kieszeń. Będzie
Pozdrawiam Radek!!!
Napisano 24 marzec 2007 - 22:42 (#3)
Jacol, jak ja montowałem to kupiłem z f. Bosal całą wiązkę gotową i tylko musisz powtykać w istniejące gniazda w aucie. Oni mają na stronie od razu ceny i modele aut.
Pozdrawiam, Jacek.
Pozdrawiam, Jacek.
Prawdę swą należy mówić głośno, nie schlebiając ani rzeczom, ani wypadkom, ani stosunkom, ani ideom.
Stefan Żeromski, polski literat.
Napisano 24 marzec 2007 - 22:44 (#4)
Dzięki Mrsulki, zaraz zamawiam hak.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Pozdrawiam, Jacek

Gewichtsverhältnis:
= 56% - Index:
= 109 km/h - Steigung:
= 29%
Pozdrawiam, Jacek

Gewichtsverhältnis:
= 56% - Index:
= 109 km/h - Steigung:
= 29%
Napisano 24 marzec 2007 - 22:48 (#5)
jak byś miał problemy z autkiem to wal śmiało pomogę.
Pozdrawiam Radek!!!
Napisano 24 marzec 2007 - 22:48 (#6)
Nie wiedziałem, że Mrsulki jest znawcą, czyli nieaktualne.
Prawdę swą należy mówić głośno, nie schlebiając ani rzeczom, ani wypadkom, ani stosunkom, ani ideom.
Napisano 24 marzec 2007 - 22:51 (#7)
ale tylko w temacie OPLA pracuję w serwisie
Pozdrawiam Radek!!!
Napisano 24 marzec 2007 - 22:54 (#8)
Dzięki jacek l, popatrzę jeszcze w Bosal-u.
Pozdrawiam, Jacek

Gewichtsverhältnis:
= 56% - Index:
= 109 km/h - Steigung:
= 29%
Pozdrawiam, Jacek

Gewichtsverhältnis:
= 56% - Index:
= 109 km/h - Steigung:
= 29%
Napisano 24 marzec 2007 - 22:57 (#9)
Jacol jeszcze jedna mała rada szukaj takiego haka z którego można zdemontować kulę (na śruby lub na zatrzask)
Pozdrawiam Radek!!!
Napisano 24 marzec 2007 - 23:01 (#10)
No, koniecznie odłączana kula, ja mam na śruby - tańsza, bo jak pojedziesz za zachodnią granicę z nie zdjętym hakiem to sztrafa murowana, tam mają inne przepisy.
Napisano 25 marzec 2007 - 00:51 (#11)
Jacol, samo podpięcie przewodów pod tylne lampy nic nie powinno zmienić w pracy komputera. Ale (i to są moje doświadczenia z ciągania punciakiem przyczepki) po wpięciu wtyczki przyczepy w gniazdo na haku i włączeniu świateł zapalała mi się kontrolka spalonej (niewłaściwej żarówki). Możliwe, choć niekoniecznie, że u Ciebie też komputer zczyta taki błąd. Może Mrsulki coś nam powie na ten temat?
))) A tak przy okazji pytanko do Mrsulki ode mnie. Czy coś takiego jak w moim punciaku będzie miało miejsce w moim opelku (model jak w stopce)?
Mitsubishi Outlander (140KM) i N126e
Napisano 25 marzec 2007 - 08:26 (#12)
Cytat
Vectra kombi 2,0 16V benzyna 136 KM
Trochę brakuje danych ale domyślam się żę chodzi o Vectrę -B a to znowu zależy od tego czy masz MID (Multi Info Display) czy TID (Triple Info Display) w drugim przypdaku auto nie posiada systemu monitorującego spalone żarówki
Pozdrawiam Radek!!!
Napisano 25 marzec 2007 - 23:17 (#13)
No Mrsulki, zabiłeś mi klina
. Nie wiem czy mam MID czy TID. Jak to rozróżnić? Dla uściślenia chodzi o Vectrę B.
Napisano 26 marzec 2007 - 08:15 (#14)
Chodzi o wyświetlacz a zarazem istnienie systemu kontroli żarówek. Jeśli na wyświetlaczu masz tylko datę i RDS z radia to masz TID a jeśli masz wskazania spalania, zasięgu, średniego zużycia itp to masz MID. Ale nie ma co się strachać w obu wersjach podłączona przyczepa nie będzie problemem.
W razie czego przyjeżdżaj to Ci pomogę!
Pozdrawiam Radek!!!
Napisano 26 marzec 2007 - 09:00 (#15)
No to wszystko jasne mam MID!!! Dzięki za pomoc Mrsulki. Co do odwiedzin...
może kiedyś.... Zapraszam za to w moje strony - góry, można wypróbować zestaw. Super widoki murowane!
Udostępnij ten temat:
-
6 stron
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »

Pomoc

Kanał RSS