Forum Karawaning.pl: Pęknięcia po zimie - Forum Karawaning.pl

Skocz do zawartości

• 9 stron +
  • « Pierwsza
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Pęknięcia po zimie

Napisano 08 kwiecień 2012 - 20:02 (#121) Użytkownik nie jest zalogowany   Wiesiek7476 

• Miłośnik karawaningu
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 264
  • Rejestracja pon, 06 paź 08
  • Telefon:609512567
  • SkądPołudnie Polski
  • Sprzęt:Przyczepa
  • Model:Garland Fleetwood
  • Holownik:Audi A4

......pęka i pękać będzie.Mam angielkę i doszedłem do wniosku,że są dobrze wyposażone ale niestety ich konstrukcja jest słaba i nie zawsze dobrze wykonana.Skąd ten wniosek ???,a to stąd iż ubiegłą całą zimę spędziłem w garażu przy rozbiórce ściany czołowej.Kątowniki przy oknach po rozbiórce okazały się nie kątownikami lecz pseudo kątownikami w rodzaju hokejki które były nie przykręcone tylko przymocowane tacherem.Totalna porażka.Pęknięcia były naprawiane prze ze mnie matą i żywicą......i co ...i dalej dzieje się to samo.Poprostu angielki tylko dobrze wyglądają,są to nadzwyczaj delikatne przyczepy.Wiem,że Wasze zdania będą podzielone,macie do tego pełne prawo.Ja piszę to co odczuwam.Wiem jednak jedno.JUŻ NIGDY NIE KUPIE ANGIELKI.Pozdrawiam.....aha,teraz tylko uszczelniam uszczelniaczem dekarskim bądz sikaflexem.PAPA
Wiesiek

Napisano 08 kwiecień 2012 - 20:19 (#122) Użytkownik jest zalogowany   pasjonat 

• Karawaning user
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 451
  • Rejestracja sob, 19 lis 11
  • Skąd3miasto
  • Model:Knaus Passat
  • Holownik:VW Sharan

Ciesz się że masz jeszcze tę Angielkę bo masz tylko przednią /tylną ścianę do "D" . Wiesz z czego teraz robi się ściany w najnowszych przyczepach ?
To jest dopiero jednorazówka.
Aktualnie większość firm robi ściany z prasowanych kompozytów pcv > poliuretan (pianka) > pcv. Wszystkie cztery a na dach winyl lub całościowy panel pcv.:lol:Kompozyty na łączeniu ściana dach łączone profilem pcv na silikonie dociągane kotwami co 50cm.

Użytkownik pasjonat edytował ten post 08 kwiecień 2012 - 20:20

Napisano 10 kwiecień 2012 - 09:10 (#123) Użytkownik nie jest zalogowany   sankrystian 

• Nowy
  • PipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 46
  • Rejestracja czw, 15 mar 12
  • SkądSANOK
  • Model:BAILEY Pageant Moselle
  • Holownik:Mercedes W-211 E270 CDI

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi dotyczące pęknięć plastiku :dzieki: Na pewno coś wykorzystam .
Pozdrawiam

Napisano 08 maj 2012 - 21:31 (#124) Użytkownik nie jest zalogowany   ktomek 

• Nowy
  • PipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 21
  • Rejestracja śro, 29 lip 09
  • Skądok/Krakowa
  • Model:ADRIA ADORA 462PU
  • Holownik:Jeep Commander 3.0CDR

Kurcze myślałem że te pęknięcia które widziałem na innych przyczepach to efekt jakiejś przeszłości burzliwej, względnie od naporu śniegu zimą
Moja Adria 2006 (od nowości u mnie) stoi sobie elegancko pod wiatą, co prawda nie ogrzewaną, ale nie pada na nią ani nie sypie ....
Wypoziomowana elegancko - cycuś glancuś poprostu, dbana chuchana przez moją żonę, nasz drugi domek

No i jak ją wyciągałem na majówkę to mi się ciśnienie podniosło, że mało zawału nie dostałem
Stąd właśnie moje poszukiwania i trafienie na ten wątek
Nie powiem, trochę mi ulżyło jak przeczytałem o Waszych problemach, bo to oznacza że nic poważnego się nie dzieje z moją cepką, a już miałem czarne wizje
Niemniej jednak nie podoba mi się to co się dzieje.
Inna sprawa, ze jak dłubię sobie coś przy niej i oglądam jak dziadowskie są tam materiały zastosowane, jakie śrubki i jakie plastiki tandetne o jakości montażu nie wspomnę, to zastanawiam się za co zapłaciłem tyle kasy przy zakupie
Bo pomimo że to tylko Adria, to jednak koszt zakupu był jak dla mnie sporym wyzwaniem ale pocieszałem się że mam coś super....
No ale takie mamy czasy, dotyczy to nie tylko przyczep, przecież z samochodami jest dokładnie tak samo.

U mnie wygląda na razie tak
Dołączona grafika

Póki co na szybko przed wyjazdem zasmarowałem dziurę od zewnątrz bezbarwnym silikonem dekarskim (nie agresywny jest) coby mi na łeb nie kapało (pęknięcie jest akurat nad moją głową w sypialni) i biorę się za szukanie jakiegoś "klejacza" tworzyw

Napisano 08 maj 2012 - 22:58 (#125) Użytkownik nie jest zalogowany   sankrystian 

• Nowy
  • PipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 46
  • Rejestracja czw, 15 mar 12
  • SkądSANOK
  • Model:BAILEY Pageant Moselle
  • Holownik:Mercedes W-211 E270 CDI

Napisz jak sobie poradziłeś z problemem.

Udostępnij ten temat:

• 9 stron +
  • « Pierwsza
  • 7
  • 8
  • 9