Forum Karawaning.pl: autolawetan na bliźniaku viatol - Forum Karawaning.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

autolawetan na bliźniaku viatol

Napisano 04 styczeń 2012 - 04:55 (#1) Użytkownik nie jest zalogowany   mitra45 

• Nowy
  • PipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja śro, 04 sty 12

Witam!!
Posiadam pomoc drogową auto jest zarejestrowane do DMC 3,5 tony, ktos ostatnio mi powiedział ze jak auto jest na podwójnych kołach osi tylnej to musi być viatool mimo ze jest do 3,5 tony. Mógłby mi ktoś to wyjaśnić bo jak mnie złapie inspekcja to pewnie sporo zabulę .

Napisano 04 styczeń 2012 - 08:58 (#2) Użytkownik nie jest zalogowany   NICKT 

• PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 3016
  • Rejestracja sob, 17 paź 09
  • Sprzęt:Kamper

Chyba w przepisach nic nie ma o bliźniakach, ale ja się zastanawiam, ile Twoje auto waży bez załadunku i jak ciężki samochód możesz wsadzić na lawetę, by DMC nie przekroczyło 3,5t?

Napisano 04 styczeń 2012 - 09:43 (#3) Użytkownik jest zalogowany   Kogut69 

• Weteran karawaningu
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1246
  • Rejestracja nie, 25 wrz 11
  • Telefon:509954777
  • SkądRumia
  • Sprzęt:Kamper
  • Model:Iveco czyli " Ivonka "

hehehe ...dobrze Mariusz myślisz... obstawiam , ze legalnie może na auto wsadzić inne o max wadze 800 kg .... powiedz Kolego ile waży Twoje auto bez ładunku a co do tego czy viaboxa trzeba czy nie to na tej stronie znajdziesz numery telefonów , dzwoń i pytaj ...
http://www.witd.zgor...x.php?go=adresy
FREE lub prawie ( miejsca postoju i biwakowania ) - mapka >>> http://forum.karawan...182#entry256182

Nowe (WASZE ) miejsca proszę zgłaszać w tym temacie :
http://forum.karawan...oszenia-miejsc/

Napisano 04 styczeń 2012 - 09:43 (#4) Użytkownik nie jest zalogowany   Effendi 

• kombatant
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 6307
  • Rejestracja sob, 03 lut 07
  • Sprzęt:Brak

Wyświetl postUżytkownik mitra45 dnia 04 styczeń 2012 - 04:55 napisał

Witam!!
Posiadam pomoc drogową auto jest zarejestrowane do DMC 3,5 tony, ktos ostatnio mi powiedział ze jak auto jest na podwójnych kołach osi tylnej to musi być viatool mimo ze jest do 3,5 tony. Mógłby mi ktoś to wyjaśnić bo jak mnie złapie inspekcja to pewnie sporo zabulę .

Do 3,5 tony DMC żaden pojazd nie podchodzi pod viatoll, a pojazdy ponad 3,5 tony ( osobówki z przyczepami, autobusy, sam. ciężarowe ) o ile nie poruszają się po drogach nie objętych systemem e-myta także nie muszą być wyposażone w urządzenie do poboru opłat
Jeżeli ludzie ciągle Cie ranią myśl o nich jak o papierze ściernym. Ścieranie boli ale po takiej polerce Ty pięknie błyszczysz a oni są tylko bezużytecznymi śmieciami....

"Masz wrogów? Bardzo dobrze! To znaczy, że postawiłeś się w jakiejś sprawie w swoim życiu"
Hmm... No.... dość dużo razy się postawiłem....

Napisano 04 styczeń 2012 - 21:18 (#5) Użytkownik nie jest zalogowany   piotrekbb 

• Maniak karawaningu
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1543
  • Rejestracja wto, 22 cze 10
  • SkądBielsko-Biała
  • Sprzęt:Namiot
  • Model:Była i nie ma.
  • Holownik:Jest

Kolega zapewnie woli płacić mandaty z przeładunek jak stosowac tacho i czas pracy ;) Nic dziwnego w salonach można kupic Sprintera maxa 5*** na bliżniaku z ładownością ...cos koło 800kg a ładuje się na niego 4t i jedzie bo waidomo o co chodzi.
Jesli chodzi o viatoll to tak jak piszą , liczy się DMC a nie osie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Gewichtsverhältnis: Dołączona grafika = 77% - Index: Dołączona grafika = 108 km/h - Steigung: Dołączona grafika = 26%

Napisano 04 styczeń 2012 - 21:33 (#6) Użytkownik nie jest zalogowany   marfipl 

• Miłośnik karawaningu
  • PipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 245
  • Rejestracja śro, 02 lut 11
  • SkądKwidzyn
  • Sprzęt:Przyczepa
  • Model:Hobby 560 Exclusive 2002
  • Holownik:Chrysler Grand Voyager CRD

Ktoś, kto to powiedział pomylił chyba viatoll z opłatami za autostradę. Pomijam pomoc drogową do 3,5 T ale nie zawsze to musi być laweta.
Viatol jest powyżej 3,5 T ale za to na autostradzie na bramkach płacisz po prostu za bliźniaki jak za dodatkową oś albo przyczepkę, nawet za małego dostawczaka.
Dołączona grafika

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1