wszystko zalezy czy jest modulu haka lub jaka jest elektronika w aucie...
w mazdzie mialem kontrolke ktora migala tylko z kierunkowskazami cepki - jesli bylo cos nie tak z kierunkami w cepce - swiecila caly czas - ale nie pokazyala pracy stop i pozycyjnych
byl to oryginalny bosal z modulem i wtyczkami plug&play wpinanymi pod kierownica - ale nie wykrywal awarii innych swiatel - tylko lampka sygnalizowala prace kierunkow
w audiku mialem modu taki "extra" uniwersalny z allegro
troszke zabawy wymagalo jego podpieniecie - masa kabli
- po podlaczeniu cepki swiecila zielona diodka caly czas, gdy wlaczalem kierunki to migala z kierunkami, jak naciskalem stop to ow didoa zmieniala kolor i swiecila na czerwono
a jak bylo cos nie tak z ktorymkolwiek swiatelkiem czy to kierunki,stop czy pozycja w cepce - to swiecila caly czas na czerwono
w vw -
o dziwo nie ma tam zadnego modulu a wiazke haka wpialem w lampy z tylu
- zapala mi sie ikonka na desce -chyba wykrywa po obciazeniu instalacji i jak jade bez cepki to nie swieci a jak tylko podlacze to mi miga na desce rozdzielczej razem z kierunkami od cepki - ale nie sygnalizuje awarii innych swiatel

mam w planie dokupienie takiego modulu jak mialem w audiku gdyz mial taki bajer iz jeden obwod przepuszczal napiecie tylko na uruchomionym silniku - max 20A mozna tam bylo podlaczyc oraz dodatkowy obwod ze stalym plusem - modul na 13pin
i bede chcial przerobic wiazke w sharanie na 13 pin - wymagal dodatkowo kabla o duzym przekroju gdzie bezposrednio puszczalo sie + i - z akumulatora
Użytkownik bodzioklb edytował ten post 02 styczeń 2012 - 13:30